1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bir taciz iddiası da Vatan Partisi'nden
Bir taciz iddiası da Vatan Partisi'nden

Bir taciz iddiası da Vatan Partisi'nden

Türkiye son günlerde kadına şiddeti, tacizi ve ölümü konuşurken bir taciz iddiası da Vatan Partisi’nden geldi.

A+A-

Türkiye son günlerde kadına şiddeti, tacizi ve ölümü konuşurken bir taciz iddiası da Vatan Partisi’nden geldi.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A. D’nin parti üyesi G.P’yi 1 yıl kadar süre taciz ettiği, tacize uğrayan G.P’nin bunu parti teşkilatına bildirdiği ve kişi hakkında disiplin soruşturması açılması için şikayette bulunduğu ancak herhangi bir disiplin işleminin uygulanmadığı, partinin üst düzey genç yöneticilerince olayın üstünün kapatıldığı iddia edildi.

ÇAMAŞIRLARIMI ÇALDI

Omedyam'da yer alan habere göre, Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A. D’nin 2018-2019 yılları arasında parti üyesi G.P’nin yakın arkadaşı olduğu, bu sebeple sık sık toplantılar yapmak üzere bir grup parti üyesi ile G.P’nin evinde buluştukları, bu esnada özel telefon görüşmesi yapacağı bahanesiyle G.P’nin odasına girdiği, burada G.P’nin kirli iç çamaşırlarını karıştırarak bunları gizlice aldığı iddia edildi. Aylarca durumun farkına varamayan G.P’nin bir süre sonra iç çamaşırlarının A.D tarafından alındığını tespit ettiği, olayla ilgili A.D ile yüzleştiği ve A.D'nin yaptıklarını G.P’ye itiraf ettiği öğrenildi.

G.P'nin  ve olaydan haberdar olan pek çok Vatan Partisi üyesinin bu nedenle partiden istifa ettiği de ileri sürüldü.

MORAL ZİYARETİ!

Vatan partisi içerisinde üst düzey yönetici olarak bulunan aynı kişilerin, olayın hemen ardından askere giden A.D’ye moral ziyaretinde bulundukları ve bu görüntüleri de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüldü.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Sol Parti üyesi İlayda Kocabaş’ın da kendi partisi içinde yaşadığı cinsel taciz olayını sosyal medyada duyurması üzerine pek çok kadın benzer olayları yaşadığını sosyal medyada anlatmaya başladı.

Bu süreçte çeşitli partilerde benzer cinsel taciz olayları yaşayan kadınların, yaşadıkları olayları anlattığı, #PartiİçiŞiddet hastag’inin Twitter’da gündem olmasıyla beraber, Vatan Partisi’nde yaşadığı taciz olayına istinaden G.P. de Twitter’da paylaşımlarda bulundu.

G.P, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Soran dostlar için belirteyim malesef haber DOĞRU. Parti içerisinde haklarımı gözetmesi gereken parti yöneticileri,inanılmaz sapkın bir erkeği, 'bu bir psikolojik hastalik hatta böbrek hastasına nasıl kızamazsan o arkadaşada kızamazsın' diyerek savundular."

"Bir kadının özel alanına aylarca izinsiz girmek, iç çamaşırlarını çalmak onlara göre 'herkesin düşebileceği bir hata' ama kanuna göre bu suç! Bu yüzden #istanbulsözleşmesiyaşatır yine bu yüzden sözleşme çok önemli."

gpo.png

VATAN PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Söz konusu taciz iddialarıyla ilgili olarak Vatan Partisi bir açıklama yaptı.

Vatan Partisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Vatan Partisi kendi üyeleriyle ilgili bu tür iddiaları geciktirmeden, zamanında soruşturur ve partimizin tüzüğüne, milletimizin ahlak anlayışına uygun olan kararları verir. Ancak özel hayatla ilgili konularda kim olursa olsun insanları kamuoyu önünde sergilemeye yönelik eylemlerden dikkatle kaçınır. Bu tutum bizim 50 yıllık tecrübelerimizle kazandığımız bir duyarlılıktır. Bu tutumumuzla aynı zamanda toplumumuza ve insanlığa insanı koruyan bir duyarlılığı da sunmuş oluyoruz. Önemli olan belli ahlaki değerlerin korunmasıdır yoksa insanların ilkçağ kafasıyla cadı kazanlarına atılarak yok edilmesi değildir. Vatan Partisi, toplumu dönüştüren ve insanları toplumun değerlerine kazanan partidir.

Vatan Partisi, yalnız kendi parti üyelerimiz konusunda değil başka vatandaşlarımız ya da yabancı devletlerin vatandaşları hatta düşmanlarımız hakkında dahi hiçbir zaman özel hayatla ilgili sergileme ve suçlamalara girmez. Ancak yaşatmakla sorumlu olduğumuz ahlak ve namus ölçülerini özenle korur.

Bu tür “skandal” başlıklı haberler yayınlamanın kasetler yayarak siyasi partilere nizam verme uygulamalarından hiçbir farkı yoktur.

Vatan Partisi, kasetlerle veya insan haysiyetini hedef alan birtakım kampanyalarla yön verilebilecek bir parti değildir. O nedenle bu tür siyasi ahlak dışı tertip ve uygulamaların herhangi bir amaca ulaşması mümkün değildir. Vatan Partisi, Türkiye siyasetine kaset türünden tertiplerle yön verilmesi çabalarına itibar etmemiştir.

Vatan Partisi kadına her türlü baskının ve şiddetin bütün temelleriyle ortadan kaldırılması amacını güttüğü için İstanbul Sözleşmesi’ne karşıdır. İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çıkmasını savunmaktadır. Çünkü İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti önlemeye yönelik bir uluslararası antlaşma olmayıp kadını kafese atan ve aşağılayan bir toplum modelini insanlığa dayatmaktadır. Bu konudaki açıklamamızı partimizin Başkanlık Kurulu üyesi ve Öncü Kadın Genel Başkanı Sayın Meltem Ayvalı kamuoyuna sunmuştur."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.