1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sarıçam Çöplüğü'nde yeni gelişme: Tarihi gün belli oldu
Sarıçam Çöplüğü'nde yeni gelişme: Tarihi gün belli oldu

Sarıçam Çöplüğü'nde yeni gelişme: Tarihi gün belli oldu

Konya 2. İdari Dava Dairesi'nin vermiş oldu karara istinaden bilir kişi heyeti oluşturuldu. Heyette yer alacak isimler belli oldu.

A+A-

Adana'nın Sarıçam ilçesinde faaliyet gösteren, çevresinde bulunan insanları rahatsız eden, yeni yerleşim birimi Sarıçam'ı tehdit eden Sarıçam Çöplüğü ile alakalı süren mahkemede yeni bir gelişme daha yaşandı.

mahalledeki-kati-atik-tesisinin-kaldirilmasin-12739672-amp.jpg

Sarıçam Platformu Başkanı Taner Talaş, üyeler Enes Cihan Yalman, Mehmet Veysi Kurul, Harun Kaya ve hukuki süreci takip eden Sarıçam Platformu Sözcüsü Bülent Maraklı tarafından Sofulu Mahallesi'nde bulunan ITC Adana Enerji Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş tarafından işletilen katı atık tesisinin faaliyetinin durdurulması istemiyle açılan davada 24.06.2020 günü mahallinde keşif ve bilir kişi incelemesi yaptırılmasına karar verilmişti.

Bu karar üzerine Adana 3. İdare Mahkemesi, bilirkişi heyetini belirledi:
Derviş Önen - Harita Mühendisi
Doç. Dr. Tolga Ünlü - Şehir Plancısı
Hasan Koçyiğit - Çevre Mühendisi
İhsan Sabri Titi - Uzman Psikolog
Dr. Olga Eken Özdener - Halk Sağlığı uzmanı
olarak mahkeme tarafından bilir kişi heyeti olarak görevlendirildi. 04.09.2020 Cuma günü saat 15:00'da çöplük alanında bilir kişi heyetinin tespit yapmasına başlanılacak.

evraki.png

bulent-marakli-6529-b-1.jpg

Konu ile alakalı kucuksaat.com'a açıklamada bulunan Sarıçam Platformu Sözcüsü ve ilgili davanın avukatı Bülent Maraklı, "Mahkemenin halk sağlığını tehdit eden bir tesis karşısında, uzman bir heyetten bilirkişi oluşturulmasını sevinç ve takdirle karşıladık. İnanıyorum ki, bilir kişi raporu çıktığı zaman ilgili tesisin insana ve çevre sağlığına ne kadar zarar verdiğini görmüş olacağız. Mahkemenin ilerleyen günlerde, Adanalıların menfaati yönünde karar vereceğini umuyorum. Bu arada koronavirüs ile mücadele sürecinde de gördük ki, çevre sağlığı ve temizliğinin toplumlar açısından hayati derecede önem arz ettiğine vakıf olduk. Mahkeme devam ederken, ilgili bakanlığımız olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denetimleri artırmasını, çevreye yayılan pis kokunun ve türevlerinin engellenmesini bakanlıklardan ve ilgili kuruluşlardan rica ediyoruz. Başta Sarıçam'da ikamet eden vatandaşlarımız olmak üzere tüm Adanalıları ilgilendiren bu süreci, kamu menfaati adına takip edeceğimizi belirtmek isterim" diye konuştu.

5557.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum