1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bisiklet yolunu kapatan vandallar! Bu çocuğa yazık değil mi?
Bisiklet yolunu kapatan vandallar! Bu çocuğa yazık değil mi?

Bisiklet yolunu kapatan vandallar! Bu çocuğa yazık değil mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koymuş olduğu bisiklet yolu, kendini bilmez sorumsuz kişilerin tavırları nedeniyle sorun yumağına dönüştü.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın tanıtımını yaparak geçtiğimiz haftalarda başlanılan bisiklet yolu çalışmalarında Adanalı araç sürücüleri sınıfta kaldı.

Adana'nın en büyük bulvarları arasında yer alan Turgut Özal Bulvarı'nda, bulvar üzerinde başlatılan bisiklet yoluna park eden araçlar, bisiklet kullanıcısı bir çocuğun yaralanmasına neden oldu.

dea2f36b-0879-44c8-bf63-43af3aff849e.jpg

Bisiklet yoluna park eden araçlar yüzünden karayoluna çıkmak zorunda kalan genç kız, geçirdiği kaza sonrasında yüzünden ağır yara aldı. Kendini bilmez araç sürücülerine isyan eden genç, "Adana'ya geç de olsa bisiklet yolu geliyor diye sevindik, sevincimiz kursağımızda kaldı. Herkes lütfen kendi yolunu kullansın. Bisiklet yolları otopark değildir. Artık şehir olarak lütfen bilinçlenelim. Ben yaralandım, başka bisiklet kullanıcıları yaralanmasın." dedi.

Haber merkezimize gönderilen fotoğrafta gerek yayalara tahsis edilen kaldırımların gerekse bisiklet yolunun, araçların gaspına uğradığı aleni bir biçimde görünüyor. 

Bisiklet kullanıcıları ve yayalar, Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile yaya yolları, engelli rampaları ve bisiklet yolları gibi önemli noktalarda eşzamanlı denetimler gerçekleştirmesini bekliyor.

a5f2f77c-f3b9-4766-8054-a2374a60a9d7.jpg

ekcesbaw0aay4cp.jpgekcesbjxyaakuzm.jpgekcesbbwkaalzu8.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum