1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bulut: Şehir hastanelerine 2022 yılı bütçesinden yaklaşık 22.5 milyar TL ödenecek
Bulut: Şehir hastanelerine 2022 yılı bütçesinden yaklaşık 22.5 milyar TL ödenecek

Bulut: Şehir hastanelerine 2022 yılı bütçesinden yaklaşık 22.5 milyar TL ödenecek

“Vatandaşın vergileri iliğimizi sömüren şehir hastanelerine akıtılacak”

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, milletin cebinde tek kuruş çıkmayacak denilen şehir hastaneleri için 2022 yılı bütçesinden yaklaşık 22.5 milyar TL ödeneceğini kaydetti. Bulut, “Vatandaşın vergileri iliğimizi sömüren şehir hastanelerine akıtılacak” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kamu-Özel ortaklığı ile yapılan şehir hastanelerine 2022 yılı bütçesinden yaklaşık 22.5 milyar TL ödeneceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı bütçesinden “Hastanelerin Hizmet Alımı Suretiyle Sunduğu Hizmetler” başlığı altında 7 milyar 473 milyon TL ödeneceğini kaydeden Bulut, “Şehir Hastaneleri Yatırımlarının Kullanım Bedeli” başlığı altında da 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeneceğini bildirdi. 2023 ve 2024 yıllarında öngörülen rakamların da devasa boyutta olduğunu ifade eden Bulut, kurun yükselmesiyle bu rakamların daha da artacağını kaydetti.

ŞEHİR HASTANELERİ İLİĞİMİZİ SÖMÜRÜYOR

Vatandaşın vergilerinin iliğimizi sömüren şehir hastanelerine akıtılacağını belirten Bulut, Kamu-Özel ortaklığına yasal zemin oluşturarak Saray’ın müteahhitlerine yeni bir rant kapısı oluşturulduğunun altını çizdi. Bulut, şehir hastaneleri aracılığıyla 25 yıl boyunca halkın vergilerinin yandaşların ceplerine hortumlandığını, her yıl artan bütçe açıklarının, bütçedeki faiz ödemelerinin yükünü de vatandaşın sırtına yüklendiğini kaydetti.

SÖZLEŞMELER TBMM’DEN SAKLANIYOR

‘Milletin cebinden bir kuruş çıkmıyor’ denilen şehir hastaneleri için bütçeden devasa paralar ödendiğini kaydeden Bulut, “Şehir hastanelerinde yapılan sözleşmeler TBMM’ye ticari sır gerekçesiyle açıklanmıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.