1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Burhanettin Bulut, Şanlıurfa’da esnaf, emekli ve işçilerle buluştu
Burhanettin Bulut, Şanlıurfa’da esnaf, emekli ve işçilerle buluştu

Burhanettin Bulut, Şanlıurfa’da esnaf, emekli ve işçilerle buluştu

YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, partisinin görevlendirmesiyle gittiği Şanlıurfa’da esnaf, emekli, işçi ve tarım emekçilerinin sorunlarını dinledi.

A+A-

YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Genel Merkez tarafından görevlendirildiği Şanlıurfa’daki saha çalışmalarını sürdürdü. Bulut’a ziyaretlerinde Şanlıurfa İl Başkanı Bozan Sürücü, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve parti yöneticileri eşlik etti.

Program kapsamında esnaf odalarını, çarşı ve pazarları, Organize Sanayi Bölgesi’ni ve tarım alanlarını ziyaret eden Bulut, farklı meslek gruplarından vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik koşullara ilişkin görüş ve taleplerini dinledi.

Esnafın gündeminde artan maliyetler vardı

Bulut, Göncüler Esnaf Derneği Başkanı Halil Göncü ile Şıracılar ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aslan’ı ziyaret etti. Eyyübiye’de esnaf duasına katılan Bulut, Şire Pazarı, Zahireciler Odası ve Buğday Pazarı’nda da esnafla görüştü.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmede bulunan Bulut, esnafın geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, “Artan maliyetler, düşen alım gücü ve vatandaşın harcama kapasitesindeki daralma doğrudan esnafımızın işine yansıyor” dedi.

Bulut, ekonomik koşulların etkisinin vatandaşların günlük yaşamı üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

hsutp8ixqae7-b5.jpg

Emekli aylıklarına ilişkin hedefini açıkladı

Türkiye Emekliler Derneği’ni de ziyaret eden Bulut, emeklilerin gelir, barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda yaşadıkları güçlükleri dinledi.

YENİ Parti’nin emekli aylıklarına ilişkin hedefini açıklayan Bulut, “İktidarımızda en düşük emekli aylığını ilk aşamada net asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Daha sonra en düşük emekli aylığını 1,5 asgari ücret seviyesine yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

Fabrika ve tarla işçileriyle görüştü

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Bulut, çalışanların ücret, iş güvenliği ve çalışma koşullarına ilişkin taleplerini dinledi. KOSGEB İl Müdürlüğünde girişimci ve işletmelere sunulan destekler hakkında bilgi alan Bulut, daha sonra tarım emekçileriyle bir araya geldi.

Tarımda üretimin sürdürülebilmesi için üreticilerin ve tarla işçilerinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Bulut, “Üreticiyi, tarım işçisini ve toprağın başındaki insanı korumadan tarımın geleceğini güvence altına alamayız” dedi.

Balıklıgöl’de de vatandaşlarla ve bölge esnafıyla görüşen Bulut, Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin kent ekonomisine katkısı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

hsvawisxiaaoroo.jpg

“Vatandaşın taleplerini Meclis’e taşıyacağız”

Şanlıurfa’daki temaslarının ikinci gününü değerlendiren Bulut, üç günlük program boyunca farklı kesimlerin sorunlarını doğrudan dinlediklerini belirtti.

Bulut, “Şanlıurfa’da bize anlatılan her sorunu, her talebi ve her beklentiyi not ediyoruz. Buradan aldığımız bilgileri Meclis’te ve siyaset alanında gündeme taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.