
Burhanettin Bulut’tan Çukurova’daki seçime tepki: “Halkın iradesi pazarlık konusu yapılamaz”
Yeni Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminde CHP ile Cumhur İttifakı arasında siyasi iş birliği yapıldığını öne sürdü. Bulut, Emrah Kozay’ın serbest bırakılarak görevine iade edilmesi çağrısında bulundu.
Yeni Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ın tutuklanmasının ardından gerçekleştirilen başkan vekilliği seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bulut, seçim sürecinde CHP ile Cumhur İttifakı arasında siyasi ortaklık kurulduğunu iddia etti.
“Son turda tercihlerini açıkça ortaya koydular”
Seçimin ilk üç turunda Cumhur İttifakı üyelerinin boş oy kullandığını, son turda ise butlan olarak nitelendirdiği grubun adayına destek verdiğini belirten Bulut, bu tutumun iki siyasi yapı arasındaki iş birliğini ortaya çıkardığını savundu.
Söz konusu tabloyu eleştiren Bulut, siyasi hesaplar uğruna halkın iradesinin göz ardı edildiğini öne sürerek, bu tutumun Çukurova halkına açıklanması gerektiğini ifade etti.
“Emrah Kozay görevine iade edilmeli”
Çukurova halkının iradesinin pazarlık konusu yapılamayacağını vurgulayan Bulut, açıklamasında Emrah Kozay’ın bir an önce serbest bırakılması ve belediye başkanlığı görevine iade edilmesi çağrısında bulundu.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.