1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cendere ekibi sordu, Başkan Karalar yanıtladı
Cendere ekibi sordu, Başkan Karalar yanıtladı

Cendere ekibi sordu, Başkan Karalar yanıtladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan Efsane Radyo'da önemli açıklamalar

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Efsane Radyo'da Efsane Cendere programının konuğu oldu. Karalar'ın açıklamalarından önemli kesitler şu şekilde;

Savcılığa 6 dosya daha vereceğiz

Başkan Karalar, "5 ay çok uzun bir süre değil. 30 yıl iktidar olmadığınız bir yerde kadronuz da yok, iğneyle kuyu kazıyorsunuz. Şüphelendiğimiz işleri inceliyoruz, bunlar zaman alıyor. Altı dolu olan iddiaları dikkate alıyoruz. Çok emin olmadan açıklama yapmak tarzım değil, geç olsun temiz olsun düşüncesiyle hareket ediyoruz.

24 Saat çalışıyorum

Kıbrıs’ta tatil yapacak vaktim yok, bunu herkes bilir, hafta sonu da çalışıyorum. Keşke tüm telefonlara bakacak imkânım olsa. Herkes beni arayacaksa 49 daire başkanı kadrosunu iptal edeyim, boşa para vermeyelim. Muhtarlarımız rahat olsun, hizmet üretecek pozisyona ulaşamadığımızı Adana biliyor. Seyhan’da oturttuğumuz bir sistem var. Muhtarları topluca dinleyip çözüm üreteceğiz.

z4-001.jpg

FOX TV’ye para verip mi çıktı?

Paraya dayalı bir ilişki iddiası hem bana hem İsmail Küçükkaya’ya hem de Fox TV’ye hakarettir. Adanalı benim parayla diyalog kurmayacağımı gayet iyi bilir.

Altın Koza emin ellerde

Geçen seneki bütçenin 2 buçukta birine bu yıl organizasyonu mal ettik. Organizasyon firması para kazansın, ama büyükşehir bütçesini de çökertmesin istedik.

Yazlık sinemaları faaliyete geçireceğiz

Adana eski günlerini yaşayacak. Önceden ilk çıkan filmler Adana’ya gelir, tutarsa Türkiye’ye dağılırdı. Bunu yeniden hayata geçireceğiz. Mimar Sinan’daki yazlık sinemayı düğün salonuna dönüştürmüşler. Burayı yeniden özüne çevirip yazlık sinemaya çevireceğiz. 11 tane tırla sinemayı tüm Adana’nın ayağına götüreceğiz.

Kucuksaat.com, Mimar Sinan Kültür Merkezi içerisinde bulunan yazlık sinemanın düğün salonuna çevrilmesine Biri gelir vezir eder, biri gelir rezil eder! başlıklı haberde yer vermişti.

Biri gelir vezir eder, biri gelir rezil eder!

Çöplüğü kaldırmak yasal olarak mümkün değil

Öyle bir sözleşme yapılmış ki çöplüğü kaldıramıyoruz. Belki 2023 belki 2030 yılında kalkar. Çöplük şehir merkezinde olmamalı, bunun için elimizden geleni yapıyoruz. 12 Nisan’da göreve başladık.

Yollarda gelişmeleri fark edeceksiniz

Mazot alamayan, her gün 5 haciz gelen belediyeyi teslim aldık ama düzeltiyoruz, düzelteceğiz. Bu sene çok ciddi bir yol hamlesi yapmak mümkün değil. Asıl yol hamlesini önümüzdeki yıl yapacağız. Ekipler köy ve dağ yollarındaki aciliyet arz eden asfalt sorununu çözdü. 15 Eylül’e kadar kırsalda yol yapabiliyorsunuz, sonra yol tutmuyor. Ekiplerimizi yavaş yavaş Adana’ya çekiyoruz, gelişmeleri fark edeceksiniz.

Metro kamburunu Cumhurbaşkanımıza ilettim

Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasında “toplumsal uzlaşmanın ön adımı olsun” dedi, bence en önemli konuşma buydu. Adana’nın sorunlarını anlattık, bilhassa metro kamburunun Adana’nın sırtından kaldırılmasını anlattık. Umarım bu konuşmalar gerçekleşir.

Turgut Özal Bulvarı’ndaki üst geçitleri bitireceğiz

Metro, hafif raylı sistem, metrobüs ya da tramvay düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Devlet Bahçeli Köprüsü biterse Özal Bulvarı’na bir transfer yapmamız gerekiyor. O yüzden üst geçitleri bitireceğiz.

Mikro tünelleri bana sorarsanız şehir merkezine yapılsa daha iyi olurdu. Turgut Özal gibi bir bulvar 2 yıl kapalı kalamaz. Yükleniciyi bir gerekçe olmadan iptal edemezsiniz. Bu yüzden bitirmek zorundayız. Biz göreve geldiğimizde bir yılda yüzde 11 gerçekleşme vardı.

Gelirinin 4 katı borcu olan benden başka CHP’li belediye yok

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını gören başkan arkadaşlarım artık borçtan yakınmaz oldu. Bunu Beştepe’de de dile getirdim. En kötü durumda olan ne yazık ki Adana. En yakın komşumuz Mersin’in geliri ve gideri eşit durumda.

z3-002.jpg

Soner Çetin’in niyetini bilirim

Ben olduğum sürece Soner Çetin’in benim makamıma talip olması mümkün değil zaten bunu kendisi de söylüyor. Dinlemeden söyleyebilirim onun ifadelerindeki niyetini bilirim.

ASKİ’yi düzeltmek zorundaydım

Para üretmesi gereken yer borç üretiyor. Eğer gelirinizin çok üstünde borcunuz varsa hareket edemezsiniz. Burayı çok kısa sürede düzelttik. 15-20 Milyon TL artıya geçtik. ASKİ şuanda Büyükşehire çok ciddi destek oluyor.

Aldığı parayı hak etmeyen personelle yollarımızı ayıracağız

Karaya oturmuş, gelen gidene yetmiyor, 3 maaş içeride. Yılbaşına kadar bu sorunları bitirecek bir bütçe yaratacağım. 6 ay içerisinde düzene girecek dedik, yapacağız. Birileriyle yolları ayırmamızın nedeni de buydu.  Belediye başkanının birincil görevi istihdam değil, kente hizmet etmektir. Bunun fazlası kente ihanettir. Nasıl hizmet yapacağız? Bu iş duayla olmuyor, parayla oluyor. Parayı da üreteceğiz, nerede fazla gider varsa bunu bitireceğiz. Adanalı bizden makûs talihini kırmamızı bekliyor. Personelin işe gelip gitmesi yeterli değil. Faydalı olmuyorsa, aldığı parayı hak etmiyorsa yollarımızı ayıracağız.

z1-002.jpg

Devlet Bahçeli Köprüsü’nde son durum

Devlet Bahçeli köprüsü 224 Milyon’a ihale edildi. Mecliste her borçlanmaya biz onay verdik, Sözlü hizmet etsin dedik, Adana’yı düşündük. Bu borçların hiç biri benim borcum değil, meclis şuanda beni engelliyor. 195 Milyon müteahhit iş yapmış bir kuruş ödenmez mi? 220 Milyon mecliste onay verdik, nereye gitti bu kadar para? Köprünün devam etmesi için teknik heyet oluşturdum. Köprünün yüzde 30’u şuanda bitmiş durumda. 220 Milyona sadece üçte biri bitmiş düşünün.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.