1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu: “Mustafa Kemal’in ideali ve vizyonuyla hareket ediyoruz”
CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu: “Mustafa Kemal’in ideali ve vizyonuyla hareket ediyoruz”

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu: “Mustafa Kemal’in ideali ve vizyonuyla hareket ediyoruz”

CHP Adana İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenledi. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, “Mustafa Kemal’in ideali ve vizyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

A+A-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, il yönetimi, Adana Milletvekilli Müzeyyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, Seyhan Belediyesi Başkan Vekili Hasibe Akkan, Yüreğir Belediyesi Başkan Vekili Cafer Boyraz, Adana Büyükşehir Belediyesi CHP meclis Grup Başkan Vekili Özgür Altıok, merkez ilçe başkanları ve yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, bazı sivil toplum örgütü yöneticileri, CHP'liler ve vatandaşlar katıldı.

img-4544-001.jpeg

AHMET TANIK: "ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Günün anlam ve önemini anlatan ilk konuşmayı Adana İl gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık yaptı. Tanık, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için gece-gündüz demeden çalışacaklarını belirtip şunları söyledi "Bugün, yalnızca bir tarihin yıldönümünü değil; bir milletin yeniden ayağa kalkışının ilk adımını anıyoruz. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıkarak yalnızca bir kurtuluş mücadelesini başlatmadı; umudun, cesaretin ve bağımsızlığın ateşini yaktı. O gün atılan adım, esareti kabul etmeyen bir halkın kaderini değiştirdi. Ve biliyoruz ki Atatürk, bu büyük mücadeleyi en çok gençliğe emanet etti. Çünkü gençlik; yalnızca bir yaş dönemi değil, bir inançtır. Haksızlığa karşı susmayan, umudunu kaybetmeyen, ülkesini seven her yürek bu emanetin taşıyıcısıdır. Bugün bizler de Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençleri olarak; laikliğin, özgürlüğün, adaletin ve Cumhuriyet değerlerinin izinde yürümeye devam ediyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceği; düşünen, üreten, sorgulayan ve memleketine sahip çıkan gençlerin omuzlarında yükselecektir. Bu duygu ve inançla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve özlemle anıyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

img-4547.jpeg

"BUGÜN ÇOK KIYMETLİ BİR GÜN, BAYRAMIMIZI COŞKU İÇERİSİNDE KUTLAYACAĞIZ

Törende daha sonra söz alan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'da çelenk törenine katılan topluluğa teşekkür edip, şu konuşmayı yaptı. "19 Mayıs tam bağımsızlık ruhunun ya istiklal ya ölüm şiarıyla yola çıkanların, Mustafa Kemal'in önderliğinde bu bağımsız ülkeyi bizlere emanet etmesinin, bu mücadelenin kıymetli başlangıç tarihidir. Bugün çok kıymetli bir gün, bugünü coşkuyla kutlayacağız. Akşam Çukurova ilçemizde Gökkuşağı Kavşağında buluşup, Uğur Mumcu Bulvarı Konser Alanında sanatçı Simge'nin güzel şarkılarıyla 107 yıl önce başlatmış olduğumuz tam bağımsızlık mücadelemizi kutlayacağız."

img-4540-001.jpeg

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN"

Yaşadığımız dönem içerisinde neredeyse 100 yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi bir kuşatma ve kıskaç altındadır diyen Tanburoğlu, "Peki, Cumhuriyet Halk Partisi kendi kökleri olan Kuvayı Milliye'den aldığı direnç ve tarihsel miras ile bu kuşatmayı kıracak mıdır? Kimsenin kuşkusu olmasın. Çok kalmadı, en fazla bir, bir buçuk yıl sonra bu ülkeyi tekrar tam bağımsızlık ruhuyla, Mustafa Kemal'in ideali ve vizyonuyla, gençlerin Avrupa'da vizesiz seyahat edebildiği ilk bilgisayarı ve telefonun vergiye tabi olmadan alabildiği, özgürce tweet attığı günleri yaşayacağız. O zamana kadar zulümleri artacak. Bakın Adana'da 4 belediyemizde Oya Tekin hala tutuklu. Zeydan Karalar ve Kadir Aydar göreve iade edilmedi. Yüreğir Belediye Başkanımız Ali Demirçalı haksız yere görevden uzaklaştırıldı. Ama Adana bu kıskaca ve kuşatmaya rağmen Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçüler olarak bu kuşatmayı kıracak iradeye sahip midir? Sahiptir. Bunu bazen burada çelenk töreninde görürsünüz, bazen gece yürüyüşte görürsünüz, bazen sandık sonuçlarında görürsünüz, bazen de bir mahalle esnafı ile konuşurken görürsünüz. Çünkü bunların hepsinin altında tek bir ruh var Kuvayi Milliyeci Atatürkçülerin ruhu. Bu ruh Adana'nın her sokağına sinmiştir. Tekrar ediyorum Zeydan Karalar'ı ve Kadir Aydar'ı göreve iade edin. Oya Tekin'i serbest bırakın. Hukuksuz görevden aldığınız belediye başkanlarımızı göreve iade edin. Diplomasını iptal ettiğiniz er-geç cumhurbaşkanı olacak Sayın Ekrem İmamoğlu ve yoldaşlarımızı serbest bırakın. O güne kadar da Cumhuriyet Halk Partililerin direnişini her yerde göreceğinize ben tüm örgütüm adına ant içiyorum, bayramımız kutlu olsun, saygılar sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

img-4543.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.