1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP Ankara, Mersin ve Adana'dan il kongreleri öncesi son kulisler
CHP Ankara, Mersin ve Adana'dan il kongreleri öncesi son kulisler

CHP Ankara, Mersin ve Adana'dan il kongreleri öncesi son kulisler

CHP Ankara İl Kongresi, yarın saat 10.00’da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

A+A-

37’nci Olağan Kurultay kapsamında bugüne kadar 30 il kongresini yapan CHP’de Ankara İl Kongresi yarın gerçekleştirilecek.

Kılıçdaroğlu’nun “Tek aday olursa memnun olurum” sözlerinin ardından kongreler büyük oranda tek adayla gerçekleştirilirken, Ankara’da ise 2 isim il başkanlığı için yarışacak.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Ankara İl Kongresi, yarın saat 10.00’da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kongrede mevcut il başkanı Rıfkı Güvener aday olmayacak.

İl başkanlığı koltuğu için iki isim yarışacak. Parti Meclisi üyesi Ali Hikmet Akıllı ve eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya il başkanlığı için adaylığını
açıkladı.

Parti üyesi Umut Akdoğan’ın ise aday olup olmayacağına son anda karar vereceği bildirildi.

MERSİN'DE DE 2 ADAY YARIŞACAK

Ankara ile birlikte Mersin İl Kongresi’nde de iki aday yarışacak. Yarın yapılacak kongrede, belediye başkanlarının desteğini alan mevcut İl Başkanı Adil Aktay, yeniden adaylığını açıkladı. Aktay ile birlikte Alptekin Eser de yarışacak.

CHP’nin 23 Şubat’ta Adana’da gerçekleştireceği kongrede il başkanının yanı sıra 30 kurultay delegesi belirlenecek. Görevini vekaleten yürüten mevcut İl Başkanı Mehmet Çelebi'nin ismi üzerinde mutabakat sağlandığı öğrenilirken avukat Hüseyin Kılınç da il başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.