1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Temsa'da başlayan kriz, o bankalara da sıçradı!
Temsa'da başlayan kriz, o bankalara da sıçradı!

Temsa'da başlayan kriz, o bankalara da sıçradı!

Bankalara 1.3 milyar TL borcu bulunan ve konkordato ilan eden otobüs üreticisi Temsa'daki kriz, Yapı Kredi, Garanti ve Mesa İnşaat'a sıçradı.

A+A-

Ünver ailesi tarafından satın alınan Temsa, bir süre sonra durdurduğu üretime yeniden başlarken, Akbank şirketin bankaya olan borçlarının ödenmesini istedi. Borçları kapatmak isteyen Ünver ailesi ise, Yapı Kredi ve Garanti Bankası'ndan kredi çekerek Akbank'taki borçlarını kapattı ve borçların kapanmasıyla Temsa'nın satışı gerçekleşti.

Ancak Yapı Kredi ve Garanti Bankası, kendilerinden alınan kredi ile Akbank'ın borcunun kapatıldığını öğrenince krediyi geri çağırdı. Bunun için de, Ünver ailesinin 2017'de çoğunluk hissesini satın aldığı Mesa İnşaat'ın hisselerine el koydu.

Böylece, Temsa'da başlayan, Akbank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası'nı içeren kriz son olarak Mesa İnşaat'ı da yutmuş oldu.

Yapı Kredi ve Garanti, verdikleri krediye karşılık Mesa’daki Ünver Ailesi’ne ait hisselere tedbir koydururken, Mesa İnşaat'ın yönetimi şirketi satan Boysanoğlu ailesinde devam ediyor.

Milli Gazete'nin haberine göre, bu durum Mesa’da işleri kilitledi. Hatta inşaatların durduğu bile söyleniyor. Böylece, Temsa’da başlayan sorunlar yumağı markalı konut sektörünün köklü firması Mesa’yı da içine çekmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.