1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP ve İYİ Parti Adanalı sanatçıyı markaja aldı: Mecliste görecek miyiz?
CHP ve İYİ Parti Adanalı sanatçıyı markaja aldı: Mecliste görecek miyiz?

CHP ve İYİ Parti Adanalı sanatçıyı markaja aldı: Mecliste görecek miyiz?

Şarkıcı Haluk Levent, Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti tarafından aday yapılmak isteniyor. İki parti arasındaki yarışa Haluk Levent ise verdiği yanıt dikkat çekti

A+A-

İYİ Parti ve CHP, 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerinde Haluk Levent'i kendi listelerinden aday göstermek için yarışa girdi. Levent'in cevabı ise olay oldu.

Gazeteci Adem Metan, 'Net kulis bilgisi" diyerek "Millet İttifakı’nın en güçlü iki partisi, sosyal sorumluluk projeleri ve hayata geçirdiği kuruluş ile çok fazla adından söz ettiren bir sanatçıyla seçim süreci ile ilgili görüşmek istiyorlar. Görüşme talepleri sanatçı tarafından reddediliyor." bilgisini paylaştı.

"CUMHURBAŞKANI OLSUN DİYE DEĞİL" - Adam Metan isim vermezken gazeteci Candaş Tolga Işık, "Evet ama milletvekili olsun diye cumhurbaşkanı olsun diye diil:) Bu şekilde birçok isim var bu arada, normal..." diye cevap verdi.

Foto - İYİ Parti ve CHP arasında Haluk Levent kavgası! Adaylık teklifi ortalığı karıştırdı

Adem Metan ve Candaş Tolga Işık İYİ Parti ve CHP'nin peşinden koştuğu ismin kimliğini açıklamazken, yapılan tariften o ismin AHBAB Hareketi'ni başlatan Haluk Levent olduğu anlaşıldı.

Adem Metan, "Bir tek Haluk Levent diye yazmamışsın" eleştirilerine, "E belki değildir? Böyle bir ihtimali düşündünüz mü hiç?" karşılığını verdi.

Foto - İYİ Parti ve CHP arasında Haluk Levent kavgası! Adaylık teklifi ortalığı karıştırdı

Haluk Levent popülaritesinden yararlanmak isteyen partilere, sosyal sorumluluk projelerine ve AHBAB Hareketi'ne zarar vereceği gerekçesiyle mesafe koyduğu ve siyasete girmeyi reddettiği belirtiliyor.

Sürekli kavga haberleriyle gündemi meşgul eden CHP ve İYİ Parti arasında patlak veren Haluk Levent kavgasının nereye varacağı ise merak konusu oldu.

8a7bbed0-e33a-415e-8049-04df3b12b643.jpg

HALUK LEVENT KİMDİR?

26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu’nda okudu. Ortaokul sıralarındaki taklit yeteneği onu tiyatro çalışmalarına yöneltti. Liseyi Adana Atatürk Lisesi’nde okudu. Haluk Levent’in tiyatro faaliyetleri lise yıllarında da devam etti.

Liseden sonra 5 üniversitede farklı bölümlere kayıt yaptırıp eğitimini yarım bıraktı. Bu arada ticaretle de uğraşan Haluk Levent, işlerinin iyi gitmemesi üzerine 1992 yılında Adana’dan ayrılarak İstanbul’a geldi.

1992 yılının sonlarına doğru ilk albümü “Yollarda Bulurum Seni”yi Nokta Müzik’e yaptı ve o albüm 600,000 adet sattı. Bu albümle birlikte tanınan Haluk Levent sayısız hayır konserine çıktı.

Buradan elde edilen gelirlerle yüzlerce insana diyaliz ve solunum makinesi aldı. İlk albümün ardından 1995 Ekim’inde “Bir Gece Vakti” bir milyona yaklaşan satış rakamıyla müzik piyasasında yerini sağlamlaştırdı. Yine 1996’nın hemen sonunda “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı.

1989 yılında çekte tahrifat suçu işlediği gerekçesiyle 1997’nin Ağustos ayında cezaevine girdi ve 9 ay 15 gün cezaevinde yattı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu’ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Cezaevi günlerinde kendisini sevenlerin yalnız bırakmadığını söyleyen Haluk Levent, cezaevi çıkışından sonra konserlerine devam etti.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümünü hazırlamak için çok az bir vakti vardı. Çünkü 18 aylık askerlik görevi bekliyordu. Bu koşullar altında 1998 Eylül’ünde “Yine Ayrılık” albümünü çıkarttı ve askere gitti.

Askerdeyken Türkiye’nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler verdi. 1999 depreminin ardından İzmit’te kurulan çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. Askerdeyken izin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi. Türkiye’de en çok konser veren sanatçıların başında gelen Haluk Levent, bu konserlerin çok önemli bir kısmından para almadı, konserin gelirini ihtiyacı olan hastalara vakfetti.

Haluk Levent; 14 albüm yaptı, Kedi Köprüsü ve Moritos’un Düşleri adında 2 kitap yazdı.

2001 Şubatında Kral Çıplak, 2002 Ekiminde Bir Erkeğin Günlüğü, 2004 Eylülünde Aç Pencereni, 2005 Nisanında Annemin Türküleri, 2010­’un son aylarında Hacivat Karagöz ve 2014 yılının Şubat ayında Dostane adlı albümlerini piyasaya sürdü.

2017 yılında AHBAP Platformu’nu kurdu, üyelerle birlikte sayısız hayır işine imza attı.

Haluk Levent, 2006 yılında Neslin Yonarlar ile evlendi,17 Kasım 2014 tarihinde boşandı. 2008 doğumlu Ela Levent adında bir kızı vardır.

7 Haziran 2021 tarihinde Ankara Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı Vakıf İnsan Ödülleri “Merhametin Kuş Dili” ismiyle düzenlenen törende AHBAP Derneği Kurucusu olarak ödül aldı.

2021 yılının Ağustos ayında Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek adına, AHBAP Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak yurt dışından yangın söndürme helikopteri kiralandığını ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kullanımına sunulduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.