1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. CHP'li Bulut: İşsizlik devasa boyutlara ulaştı
CHP'li Bulut: İşsizlik devasa boyutlara ulaştı

CHP'li Bulut: İşsizlik devasa boyutlara ulaştı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gerçek işsiz sayısının 8 milyona ulaştığını belirterek, vatandaşın evine ekmek götüremediğini kaydetti. 

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada devasa boyutlara ulaşan işsizliği eleştirdi.  Bulut, gerçek işsiz sayısının 8 milyon kişiyi bulduğu ülkemizde vatandaş evine ekmek götüremediğini, işi olanlar da ayın sonunu zar zor getirdiğini kaydetti.

2.5 MİLYON İSTİHDAM SÖZÜ BOŞ ÇIKTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu yılın başında vaat ettiği 2,5 milyon yeni istihdam sözünün lafta kaldığını belirten Bulut,  vatandaşların iş bulmak için çaresizce İŞKUR kapılarını aşındırdığını bildirdi.

İŞSİZLİK DEVASA BOYUTTA

2005’te 918 bin olan kayıtlı işsiz sayısının 2019’da 4 milyon 417 bine kadar yükseldiğini kaydeden CHP’li Bulut, İŞKUR’un, Toplum Yararına Programı’ndan 2018 yılında 350 bin, 2019 yılının ocak-mayıs döneminde ise 190 bin kişinin yararlandığını söyledi.

VATANDAŞ İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDİYOR

Programın süresinin en fazla 9 ay olması nedeniyle vatandaşların 3 ay işten çıkarıldığına, yeni bir programdan yararlanmak için de 3 ay beklediğine dikkat çeken Bulut, “Programdan en fazla 24 ay yararlanabilen vatandaşlar bu sürenin sonunda yeniden işsizlikle mücadele etmektedir. İşsizlikle mücadele için bu program yaygınlaştırılmalı, çalışma süresi 12 aya çıkarılmalıdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.