1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP’li Hakverdi’den çek yasasında değişiklik teklifi...
CHP’li Hakverdi’den çek yasasında değişiklik teklifi...

CHP’li Hakverdi’den çek yasasında değişiklik teklifi...

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, karşılıksız çekler nedeniyle yaşanan yargı sürecinde tarafların mağduriyetini giderilmesini düzenleyen yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

A+A-

CHP’li Hakverdi, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sanayici, esnaf ve tüccarların önünü göremez olduğunu, iflasların yaşandığına dikkat çekti.

Hakverdi, “Bununla birlikte emekçi sınıfı ise bu ağır krizin altında ezilmekte çok az ücretle çalışan emekçiler bir de işsizlikle karşı karşıya kalmış durumdadır. Hem emek cephesinde hem de sermaye cephesindeki en büyük sıkıntılardan biri de borç yüküdür” görüşünü dile getirdi.

Karşılıksız çeklerde mahkemeler tarafından hükmedilen adli para cezalarının şikayetçiye ödenememesi nedeniyle yasal değişiklik yapılması gerektiğini söyleyen Hakverdi’nin teklifi ile yasaya göre hükmedilecek çek miktarı kadar para cezasının ceza yükümlüsü tarafından kısmen veya tamamen ödenmesi halinde, ödeme tarihinden itibaren 1 ay içerisinde, çek hamili olan alacaklıya ödenmesi sağlanacak. Bu durumda hem karşılıksız çek kesilmesi halinde ticari hayatın güvenli olması; hem de olası kısmi veya tam ödeme halinde ödenen meblağın alacaklıya iletilmesi ile borçlunun ödediği miktar nispetinde borcundan kurtulması sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.