1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'li Sümer: Sağlık ocaklarına erişimdeki zorluk ortadan kaldırılmalıdır
CHP'li Sümer: Sağlık ocaklarına erişimdeki zorluk ortadan kaldırılmalıdır

CHP'li Sümer: Sağlık ocaklarına erişimdeki zorluk ortadan kaldırılmalıdır

Sümer, “Tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine en kolay şekilde ulaşmasını istiyoruz” dedi.

A+A-

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana’da Sağlık Ocağı olmayan ve sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan mahalleleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Sümer, “Tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine en kolay şekilde ulaşmasını istiyoruz” dedi.

4 MAHALLEYE SAĞLIK OCAĞI ŞART

Orhan Sümer, “Adana’da bir çok ilçenin ve köylerin sağlık ocaklarına erişim sıkıntısı yaşadığını dile getirmiştik. Vatandaşlarımız sağlık hizmetleri almak için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyorlar.

Bu durum hayati önem taşıyan hallerde ilk müdehalenin yapılmasını geciktirdiği için zaman zaman büyük tehlikeler arz ediyor.

Karaisalı ilçemizde muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda Tatık, Ömerli, Döşekevi, Tümenli Köylerinin ortak ulaşım noktasına Sağlık Ocağı Yapılması gerekmektedir.” Dedi

 

SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİM SORUN OLMAKTAN ÇIKMALI

Orhan Sümer, “Tatık, Ömerli, Döşekevi, Tümenli olmak üzere 4 Köyümüzün de ulaşımına yakın elverişli sağlık ocağı yapımı köylülerimizin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracaktır.

Sağlık Bakanlığının bir an önce bu önemli projeyi hayata geçirmesi gerekmektedir. 21’inci yüzyılda sağlık hizmetlerine ulaşmak sorun olmaktan çıkmalıdır” dedi.

 

SAĞLIK, KOLAY ERİŞİLEBİLİR VE ÜCRETSİZ OLMALI

Orhan Sümer, vatandaşlarımızın sağlığıyla ilgili konularda çözüm üretmek zorundayız. İçinden geçtiğimiz dönemde sağlığın her şeyden daha önemli olduğunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Bu kadar önemli bir konuda tek kriter sağlık hizmetlerinin kolay erişilebilir ve ücretsiz olmasıdır. Talebimiz, sağlık ocağı olmadığı için sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza derman olmak. Her köye, her mahalleye sağlık ocağı olsun da demiyoruz. Vatandaşlarımızın talebi birbirine yakın 4 köyün ortak noktasına yapılacak sağlık ocağı. Sonrasında atanacak doktor ve sağlık hizmetleri görevlileriyle, vatandaşlarımızın sorun haline gelmiş en temel haklarını çözebiliriz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.