1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. VIP Aşı Tartışmaları... Kim Bu Kritik Görevdeki Kişiler?
VIP Aşı Tartışmaları... Kim Bu Kritik Görevdeki Kişiler?

VIP Aşı Tartışmaları... Kim Bu Kritik Görevdeki Kişiler?

Aşının ikinci aşamasında ‘kritik görevlerdeki kişiler’in aşılanacağının açıklandığını kaydeden Bulut, “Bu kritik görevdeki kişiler? Yoksa aşıda torpile bir kılıf mı bulunmaktadır?” diye sordu.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, COVID19 aşısındaki torpil iddialarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Aşının ikinci aşamasında ‘kritik görevlerdeki kişiler’in aşılanacağının açıklandığını kaydeden Bulut, “Bu kritik görevdeki kişiler? Yoksa aşıda torpile bir kılıf mı bulunmaktadır?” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, COVID19 aşısındaki torpil iddialarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Salgında 5 maske dağıtamayan, yeterli grip aşısı temin edemeyen, hasta vaka tartışmalarıyla güvenilirliğini yitiren iktidarın, bu defa da COVID-19 aşısı uygulamasında torpil tartışmasıyla gündeme geldiğini kaydetti.

AŞIDA VIP DÖNEMİ

CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, “Sağlık Bakanlığı VIP filyasyon, VIP yoğun bakım hizmetinin ardında şimdi de COVID-19 aşısında VIP dönemini resmen başlatmış durumda. Aşılama listesinde sağlıkçı olmayan ve öncelikli aşılanması gereken grupta yer almayan bazı yöneticilerin ve ailelerinin hatta iktidar yakınlarının aşı olduğu basına yansımaktadır” dedi.

AŞIDA TORPİLE KILIF MI?

Vatandaşlar aşıda sıranın kendisine ne zaman geleceğini beklerken bu defa aşının ikinci aşamasında ‘kritik görevlerdeki kişiler’in aşılanacağının açıklandığını kaydeden Bulut, “Bu kritik görevdeki kişiler? Kritik görevlerdeki kişiler nasıl belirlenmiştir? Yoksa aşıda torpile bir kılıf mı bulunmaktadır?” sorularını yöneltti.

ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

Aşı verilerinin şeffaflıkla paylaşılmasının pandemi döneminde toplumda sarsılan güvenin onarılmasını sağlayacağını kaydeden Bulut, Sağlık Bakanlığı’nı en azından aşı sürecinde şeffaf olmaya davet etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.