1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çukurova Belediye Meclisi'nde ilginç gündem!
Çukurova Belediye Meclisi'nde ilginç gündem!

Çukurova Belediye Meclisi'nde ilginç gündem!

Müteahhit işlerinin belediye eliyle yapılması yerinde bir karar olarak değerlendiriliyor

A+A-

Geçen hafta Adana kulislerinde Çukurova Belediyesi’nde yaşanan müteahhit odaklı  gelişmeler tartışılmıştı.

Her belediyede zaman zaman kamuoyuna yansıyan müteahhit ve idare geriliminin bir benzerinin yaşandığı Çukurova Belediyesi’nde, yansımalar kabul edilebilir seviyelerde olduğundan üzerinde çok fazla durulmadı.

c1.png

İddialara göre uzun yıllardır Çukurova Belediyesi’nde önemli hizmet alımlarında (çöp toplama, iş makinası ve araç kiralama, temizlik işleri vs.) ihaleler kazanan Evmen firması, geçtiğimiz hafta 7.500,000 (Yedi Milyon Beş Yüz Bin) TL alacak tahsil etti. Bahsi geçen şirketin, yapılan tahsilat sonrasında kalan 8.500,000TL’lik bakiye için icra işlemi başlatmasını duyan Başkan Soner Çetin ve kurmayları durumdan rahatsız oldular ve firmaya tepki gösterdiler.

c2.png

Çukurova Belediyesi ve Evmen firması arasında yaşanılan gelişmelerin sonuçları bugün 17:00’de yapılacak belediye meclis toplantısına da yansıdı. Başkan Çetin’in imzasıyla yayınlanan gündem maddeleri alınan aksiyonu daha da netleştirdi.

Çukurova Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü’nde ihtiyaç duyurulan çöp toplama kamyonları başta olmak üzere sulama arazözü, kamyon, traktör gibi birçok araç alımının gündemi oluşturduğu görüldü. Gündemi oluşturan araç alım maddelerinin, icra işlemi sonrasında yüklenici firmanın yaptığı iş kalemleriyle örtüşmesi dikkatleri çekti ve müteahhit şirkete verilen hizmetlerin belediye bünyesinde devam ettirilmesi olarak yorumlandı.

c3.png

Gündemin 2,4 ve 5. maddelerinde, farklı müdürlüklerde ihtiyaç duyulan araç alım maddelerine eklenen “mali imkânlarımızın sınırlılığından dolayı” ibaresi sebep gösterilerek ikinci el alımlar yapılması tasarlanırken, 1. Maddede bulunan Zabıta Müdürlüğü ile 3. Maddede bulunan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne alınacak araçlar için “yeni hizmet araçlarının satın alınması” ibaresi yani sıfır kilometre araçlar kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Sıfır kilometre olarak alması planlanan araçların binek araç olması, CHP’nin son günlerde  oluşturduğu saltanat görünümüne son verme çabası ile örtüşmüyor. Zira geçen dönemde Başkan Soner Çetin araç saltanatına son verdiklerini kamuoyuna açıklamıştı.

Ayrıca ikinci el araçların Evmen firmasından alınıp/alınmayacağı muamma olarak ortada duruyor.

17:00’de başlayacak meclis oturumunda, meclis üyelerinin konuyu tetkik edip ona göre karar vermeleri bekleniyor.

c4-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.