1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çukurova Belediyesi çocuk kreşlerinde skandal! 7 kişinin ipi çekildi, dosya savcılığa neden gitmedi?
Çukurova Belediyesi çocuk kreşlerinde skandal! 7 kişinin ipi çekildi, dosya savcılığa neden gitmedi?

Çukurova Belediyesi çocuk kreşlerinde skandal! 7 kişinin ipi çekildi, dosya savcılığa neden gitmedi?

Artan şikâyetler üzerine, kamera kayıtlarının incelenmesi sonrasında skandallar zinciri ortaya çıktı

A+A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in en iddialı projesi olan ve Çukurova halkı tarafından memnuniyetle karşılanan çocuk kreşleri çok ciddi suçlama ve ithamlarla sarsıldı.

Başkanlık makamına kadar gelen şikâyetlerde, bazı çalışanların kreşi kişisel işlerinde kullandığı hatta bazı personellerin gerek kreş açıkken gerekse kreş kapandıktan sonra “ÖZEL VE MAHREM” ilişkilerini kreş üzerinden yürüttüğü ihbar edildi.

Öte yandan ​​​​​​şikayetlerin özellikle Güzelyalı ve Yurt-2 kreşlerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Birçoğu siyasi referanslarla işe başlayan kreş çalışanlarının, şimdiye kadar uzun süredir bu ilişkileri yürütürken, belediye bürokrasisi içerisindeki güçlerini kullanarak konuyu gizledikleri öğrenildi. Daha sonra değişik kanallar aracılığıyla başkanlığa kadar ulaşan iddia ve ithamlar ayyuka çıktı. Özellikle bazı velilerin konuya hassasiyet göstermesi üzerine, mesele başkan Soner Çetin’e iletildi.

sc.png

Yapılan kurum içi araştırma, kamera kayıtlarını izlenmesi ve ihbarların değerlendirilmesi sonucunda çok ciddi akla hayale gelmeyecek uygunsuzluklara rastlandı.

İlk planda tespit edilen 7 personelin işine son verildi. Ancak konunun Adana gündemine gelmemesi, idari ve yargı kurumlarına intikal etmemesi için meselenin Çukurova Belediyesi içerisinde ört bas edildiği iddia ediliyor.

Görüşüne başvurduğumuz uzmanlar, meselenin Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığı ve daha önemlisi Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülmesi gerektiğini söylediler.

Şuana kadar kucuksaat.com olarak elde ettiğimiz bilgilere göre, konu ile alakalı adli ve idari yönden gereğinin yapılmadığı yönünde bilgilere ulaşıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum