1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhuriyet öğretmenlerimizle öğretmen kılığına girenleri bir tutamayız
Cumhuriyet öğretmenlerimizle öğretmen kılığına girenleri bir tutamayız

Cumhuriyet öğretmenlerimizle öğretmen kılığına girenleri bir tutamayız

Başkan Karalar'dan kucuksaat.com editörü Taner Talaş'a Gençlik Merkezleri'nde çalışan öğretmenlerle ilgili açıklama

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kucuksaat.com editörü Taner Talaş'a kapatılan Büyükşehir Gençlik Merkezlerinde görev yapan öğretmenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Karalar, tüm Adanalıların da yakinen bildiği gibi, her zaman üslup olarak kişileri hedef almadığını belirterek, "Bugünkü basın toplantımızda da gördüğünüz üzere işçi çıkışlarında bankamatikçi olmasına rağmen bankamatikçi tabirini kullanmamaya, geçmiş belediye başkanını isim olarak hedef almadan, ismini dahi zikretmeden ilkeler üzerinden eleştiriler yapmaya gayret ettim. Belediyenin tasarrufa ihtiyacı olduğunu zikrederek işçi çıkışlarını savundum. İşe gelmeden maaş alan çıkardığım personelleri, bankamatikçi olmasına rağmen ailelerine ve sosyal çevrelerinde rencide olmamaları adına isimlerini paylaşmadan açıklamalarda bulundum, bankamatikçi kelimesini kullanmamaya çalıştım. Kendimize, Adanalılara yakışan üslubu sürdürmeye, temsil etmeye çalışıyorum. Zaruret nedeniyle kapatmak zorunda olduğumuz gençlik merkezlerinin, eğitim yuvalarının gerekli olduğunu ancak belediyenin de tasarrufa ihtiyacı olduğunu her zaman söyledim. 200'den fazla Atatürkçü, milliyetçi, cumhuriyetçi, devletçi olan, mesaisine uyan cumhuriyet öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yönetim ve idareden kaynaklanan öğretmen vasfına uymayan, eğitim ve öğretime ehliyeti olmayan, liyakatsiz, siyasi sebeplerle iş imkanı bulmuş personelleri kamuoyuyla yine isimlerini vermeden paylaştım. Bu demek değildir ki çoğunluğu temiz, dürüst, Atatürkçü ve cumhuriyetçi olan bu öğretmenlerimizin kahir ekseriyeti böyledir. Hayır, asla böyle değildir. İşe gitmeden maaş alanların, öğretmen vasfına hak etmediği halde bürünmüş kişilerin isimlerini kamuoyuyla paylaşmam isteniyor. Bu nedenle eleştiriliyorum da, bu isimleri açıklarsak temiz öğretmenlerimiz de zarar görecek. Gerçek öğretmenlerimizin arasına sızanları tespit ettik, etmeye de devam ediyoruz. Hakkıyla görevini yapmış öğretmenlerimizin de sizin aracılığınızla hakkını teslim etmemiz gerektiğini söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Karalar, "Bundan sonra da üslubum ve tarzım ilkeler üzerinden olacaktır. Ayrıca sırf Adanalıları daha fazla üzmemek adına olumsuzlukları olabildiğince aksettirmemeye gayret ediyorum .Olumsuz azınlık, maalesef olumlu insanların da ismini lekelediği gerçeğini görüyorum. Tabi ki Adanalıların emanetine sahip çıkacağız. Hukuk devletinin gereğini yapacağız. Suç ve usülsüzlük olan her durumu gerek idari gerekse adli kurumlara bildireceğiz. Adanalılar bize güvenmeye devam etsinler." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum