1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kucuksaat.com "Neden müze olmasın?" demişti, müjdeyi Akay verdi!
Kucuksaat.com "Neden müze olmasın?" demişti, müjdeyi Akay verdi!

Kucuksaat.com "Neden müze olmasın?" demişti, müjdeyi Akay verdi!

Eski istasyon binasının rehabilitasyon merkezi olarak kullanılması haberimize Akay'dan müjdeli haber geldi

A+A-

Kucuksaat.com editörü Taner Talaş ve kucuksaat.com yazarı Sedat Memili, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı makamında ziyaret etti.

ak1.jpg

TALAŞ’TAN AKAY’A GEÇMİŞİ UNUTTURMAYACAK TABLO

Editörümüz Taner Talaş’ın gelenek haline getirdiği Cumhuriyet Halk Partili belediyelere hediye ettiği tablonun bir nüshasını da Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a da hediye etti. Tablo, 1989 yılında Türkiye’de tüm büyükşehirleri alan CHP’nin başarısını gösteren, seçim sabahı yayımlanan Cumhuriyet Gazetesi’nin manşeti ve 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde tüm belediyeleri kaybeden CHP’nin başarısızlığını gösteren seçim sabahında yayımlanan gazetenin manşetini içeriyor. Tablo hediyesinden memnuniyetini dile getiren Akif Kemal Akay, her zaman için bizi uyaran, bize geçmişi hatırlatan bir tablo olduğu için çok kıymet verdiğini İfade ederek teşekkür etti.

“TALİMATI VERDİM, MÜZE KOMPLEKSİ VE GENÇLİK MERKEZİ OLACAK”

Sohbetin ana konusu, geçtiğimiz günlerde kucuksaat.com’un yayınlamış olduğu eski istasyon olarak bilinen mevkide bulunan, eski gar binasının tarihe kazandırılması oldu. HABERİ OKU - BU AYIBI KİM TEMİZLEYECEK? NEDEN MÜZE OLMASIN? Akif Kemal Akay, “Haberde geçen bina bizden önceki dönemde Sayın Zeydan Karalar yönetimindeki Seyhan Belediyesi tarafından Devlet Demir Yolları’ndan satın alınmış. Belediye gerekli işlemleri yaparak içinde bulunan kiracıya tahliye davası açmış ancak tapu ödemeleri tam bitmediği için Seyhan Belediyesi’ne tescil işlemleri tamamlanamadığından dolayı mahkeme kiracıyı haklı bulmuş ve maalesef tahliyesi sağlanamamış. Ben arkadaşlarıma talimat verdim, bir an evvel oranın borcunu ödeyeceğiz. Kiracıyı tahliye ettireceğiz. Etrafındaki binalar da satın alarak ciddi bir müze kompleksi ve gençlik merkezini oraya kazandıracağız. Herkes müsterih olsun dedi. Ziyaretlerinden dolayı Taner Talaş ve Sedat Memili’ye teşekkür eden Akay, kucuksaat.com’a yayın hayatında başarılar diledi.

ak2.jpgak3.jpgak4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.