1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DİSK Emekli-Sen'den ikramiyede güncelleme talebi
DİSK Emekli-Sen'den ikramiyede güncelleme talebi

DİSK Emekli-Sen'den ikramiyede güncelleme talebi

DİSK Emekli-Sen, ikramiyenin “bayram ikramiyesi” değil “emekli ikramiyesi” adı altında değiştirilmesini ve asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda dört ikramiye olarak güncellenmesini talep etti

A+A-

Değerli arkadaşlar;

İktidar 13,5 milyon emekliye topyekûn saldırmaya, emeklileri ötekileştirmeye; bizleri açlığa ve yoksulluğa terk etmeye devam ediyor.

Emeklilerin en temel insan haklarından biri olan sendikal örgütlenme hakkını engellemek için her yolu deneyen iktidar yine bizlerin en insani taleplerine; en düşük emekli ücretinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesine, emekli ücretleri arasındaki dengesizliğin giderilmesi için intibak yasasının hayata geçirilmesine, sağlıkta katkı payının kaldırılmasına ve sendikal mücadelemizin temellerini oluşturan bütün diğer taleplerimize kulaklarını tıkamayı sürdürüyor.

Değerli kamuoyu;

Taleplerimiz karşısında üç maymunu oynayan iktidar bugün de emeklilere “bayram ikramiyesi” adı altında yapılan üç kuruşluk ödemelere göz dikiyor.

Yıllarca sendikamızın emekli ücretlerinin düşürülmesine ve asgari ücretin gerisinde kalmasına karşı yükselttiği mücadele ve ısrarcı taleplerimiz sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve o tarihten itibaren güncellenmeyerek 1000 TL olarak verilmeye devam edilen emekli ikramiyeleri bugün anlam ve önemini çoktan yitirmiş bulunuyor.

Bizler, emeklilere yapılan her ödemeyi sadaka olarak gören bu anlayışı ve “bayram ikramiyesi” adı altında yapılan bu ödemeyi şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.

Değerli dostlar;

İktidarın uzun yıllardır uygulamaya koyduğu ekonomik politikalar nedeniyle biz emekliler zaten bayramları bayram tadında geçiremiyorken; önümüzdeki bayrama hâlihazırdaki salgın koşulları nedeniyle çok daha zor koşullar altında gireceğiz.

Bizler, hem asgari ücret hem de enflasyon karşısında eriyen emekli bayram ikramiyelerinin belli bir noktada sabitlenip, enflasyondan etkilenmeden 1000 lira olarak ödenmeye devam edilmesini kabul etmediğimizi bildiriyorduk.

Bugün geldiğimiz noktada, günlük ortalama masrafı 10 milyon lira olan saraydan bildiriyorlar: Emeklilerin bayram ikramiyesine enflasyon oranında artış yapılacak(!) Bizlere müjde olarak sunulan bu sadakayı DİSK Emekli-Sen olarak kabul etmeyecek; özellikle geçen bayramda yaşadığımız olumsuzlukları da göz önünden bulundurarak, bundan sonraki bayramları bayram tadında geçirebilmek için talebimizi dillendirmeyi sürdüreceğiz.

Bu anlamda acilen bu ikramiyenin “bayram ikramiyesi” değil “emekli ikramiyesi” adı altında değiştirilmesini ve asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda dört ikramiye olarak güncellenmesini talep ediyoruz.

Ve bir kez daha bildiriyoruz:

Onur kırıcı uygulamalara ve hak ihlallerine karşı emekliler, yaşamın ekonomik, toplumsal, kültürel her alanında söz söylemeye, mücadele etmeye devam edecek!

Bayramların bayram tadında kutlanacağı günler gelecek!

Dayatma Değil Toplu Sözleşme;

Sadaka Değil Alın Teri!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.