1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Doğrudan temin ile yolsuzluk bitiyor
Doğrudan temin ile yolsuzluk bitiyor

Doğrudan temin ile yolsuzluk bitiyor

Projenin mimarı, ASKİ Mali İşler Daire Başkanı Ümit Aygül

A+A-

Yolsuzluğu bitirecek örnek uygulama ASKİ’de başladı

Kamu kurumlarında, özellikle de belediyelerde usulsüzlüklerin temel kaynağı olan satın almalarda yaşanan suiistimallerin önüne geçilecek uygulama ASKİ’de uygulanmaya başladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın atamasıyla göreve başlayan Mali İşler ve Satın Alma Daire Başkanı Ümit Aygül, tüm kurumlara örnek olacak nitelikte bir uygulamayı devreye soktu.

Belediyelerde haklı olarak ciddi söylenti, itham ve iddialara neden olan doğrudan temin uygulamasına yeni bir boyut kazandıran daire başkanı Ümit Aygül, tüm söylentilere son vermiş oldu.

iio.jpg

DOĞRUDAN TEMİN UYGULAMASI NEDİR?

Belediyelerde genelde siyasal amaçla kullanılan bu yöntemle, alınacak ürünü yandaş firma temin eder. Piyasa araştırması adına formaliteden iki ayrı firmanın -güya- fiyat teklifi idareye teslim edilir. Ahbap-çavuş demokrasisi bu şekilde işler. Yandaş firma istediği fiyata istediği ürünü idareye satar.

YENİ UYGULAMA NASIL İŞLİYOR?

ASKİ Mali İşler Daire Başkanı Ümit Aygül, göreve gelir gelmez bu uygulamaya son verdi. Yeni uygulamaya geçmek için; Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve esnaf odalarıyla temasa geçilerek ASKİ’nin ihtiyacı olan ürünleri satan tüm firmaların adres, telefon ve mail bilgileri alındı. Yeni uygulamaya göre, idarenin ihtiyacı olan ürünleri satan tüm üretici ve esnafa mail yoluyla ulaşılarak fiyat teklifi alınması ve kim ucuz veriyorsa onunla çalışılmasına karar verildi.

Yeni uygulama nedeniyle eskiye göre birçok üründe yüzde yüze yakın tasarruf edilirken 20 Eylül 2019 tarihi itibariyle 1749 esnafa ulaşıldığı öğrenildi.

PATENT BAŞVURUSU YAPILACAK

Yeni uygulamanın mimarı, Mali İşler Daire Başkanı Ümit Aygül’ün, projeyi başkan Zeydan Karalar’a sunup yaygınlaşması için gerekli çalışmalara başladığı öğrenildi. Bu amaçla tüm Türkiye’ye örnek olacak olan uygulamanın, diğer belediyelerle de paylaşılmasına karar verildi. Adana’dan doğan bu projenin patentini almak için başvuru yapılması kararı da ayrıca alındı. Özellikle CHP’li belediyelerin  uygulamaya sahip çıkması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum