1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eleştiriler sonrasında tasarımda değişikliğe gidildi! İşte yeni 29 Ekim tasarımı
Eleştiriler sonrasında tasarımda değişikliğe gidildi! İşte yeni 29 Ekim tasarımı

Eleştiriler sonrasında tasarımda değişikliğe gidildi! İşte yeni 29 Ekim tasarımı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kullandığı tasarım eleştiri alınca, tasarımda değişiklik yapıldı.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin muhtelif noktalarında bulunan reklam panolarına asılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tasarımı gelen eleştiriler üzerine değiştirildi.

İllüstrasyonla yapılan Atatürk'le birlikte 'Cumhuriyet' ve 'Hürriyet' kavramlarını bağdaştırarak sunulan "CUMHÜRRİYET" vurgulu tasarıma gelen yoğun eleştiriler sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin görselde değişikliğe gittiği görüldü.

Atatürk illüstrasyon çalışmasının kaldırılıp yerine orijinal Atatürk fotoğrafı konulduğu çalışmada "CUMHÜRRİYET" vurgusunun yine yer alması ayrıca yeniden tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili kucuksaat.com'a eleştirilerini ileten bir vatandaş, "Zeydan Karalar'ın seçim çalışmaları sırasında Adana'nın farklı noktalarında yaptığı zekice reklamlar takdir toplamıştı. Ancak Cumhuriyet ve Hürriyet bizim kırmızı çizgimizdir. Cumhuriyet Bayramı ile ilgili reklamcılar dikkat çekici bir söz, cümle bulamadıysa sıradan bir kutlama bundan daha iyi olacaktı. Bilgisayarda yapılan tasarım Atatürk yerine gelen gerçek Atatürk fotoğrafını ekledikleri için teşekkür ederiz. Aynı hassasiyeti CUMHÜRRİYET için de beklerdik" dedi. 

İşte eski ve yeni tasarım:

8426ba8b-cd48-43cf-af00-0556e4f511e4.jpg2914924a-345f-4cf7-9f52-48b003808151.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum