1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Emekçi naraları atacağınıza personelin 2 aydır bekleyen maaşlarını ödeyin"
"Emekçi naraları atacağınıza personelin 2 aydır bekleyen maaşlarını ödeyin"

"Emekçi naraları atacağınıza personelin 2 aydır bekleyen maaşlarını ödeyin"

Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı'dan sert açıklamalar

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, dün gerçekleştirilen Ağustos ayı 1. oturumunda çok tartışılan borçlanma yetkisi ile ilgili açıklamada bulundu.

Gülaçtı'nın açıklamasının tamamı: 

Kıymetli Hemşehrilerim,
Dün gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi sonrası Belediye Başkanı ve CHP tarafından yapılmaya çalışılan siyaset; yapamadığı ve yapamayacakları işler ve şu ana kadar işten haksız ithamlarla çıkarılan 666 işçi ve maalesef çıkarılmaya devam edecek binlerce işçi işin siyaseten örtbas etme amacı içeren çirkin bir siyaset anlayışıdır. Bu samimiyetten uzak yanıltma siyasetini güden CHP örgütü Cuma gece yarısı mesajları ile çıkarttıkları işçiler hakkında sus pus olmuştur. 
Gerçek şudur;
Büyükşehir Bld Başkanı 169 milyon lira borç yetkisi istemiştir. Bakın yetki diyorum çünkü Belediye Meclisi borç vermez; borçlanılabilmesi için başkana yetki verir. İşçi maaşı için istediği miktar 23 milyon liradır ki bunu da sözlü dile getirmiş bu paylaşımda göreceğiniz resmi yazıda olduğu gibi maaş ödemesi için bir borçlanma resmen bulunmamaktadır. Kaldı ki dün bu yetkiyi almış olsa dahi bir bankadan 1 gün içinde bu parayı alması ve bayram öncesi bu parayla ödeme yapması mümkün değildir. Samimiyetsizlik ve yalan siyaseti burada başlamaktadır. Bakınız Adana Büyükşehir Belediyesinin ASKİ dahil aylık geliri 150 milyon civarındadır. Bunun işçi maaşı ASKİ personeli dahil yaklaşık 30 milyondur. Şimdi işçi, emekçi dostu naraları atanlar bu kadar para ile ÖNCELİKLİ İŞÇİ MAAŞLARInı niçin ödemezler. Niçin 2 aylık maaşları bekletirler. Öncelikleri nedir?

Adana borç batağında diyip, geldiğinden beri ağlayıp borç istemek nasıl bir ÇELİŞKİdir. Tavrımız nettir. Cari ödemeler için borçlanma olmaz. Adana’ya kazandıracağınız bir proje varsa kamuoyuna sunun ve bunun için borçlanın. Ancak bırakın projeyi Belediye Başkanı seçim öncesinde ki 2 vaadini bile gerçekleştirmemiştir. İşçilere seslenip çıkarmayacağım, maaşları teriniz kurumadan ödeyeceğim projesi yalan olmuştur. Bir diğer sözü suya indirimi ise Cumhur İttifakının karar almasına rağmen uygulamamamıştır. 
Borç borçla ödenmez. Samimi ise hem borç çok diyip hemde borç isteme çelişkisine niçin düşer.
Dün bir başka üzücü olay ise tüm bu tartışmalar yaşanırken Meclis üyelerine seyirciler arasından bir provokatörün ağır küfürler etmesi olmuştur. Meclis halka açıktır bu nedenle seyirci alınmaktadır. Zaman zaman aslında sadece izlemesi gereken seyirciler tepkilerini dile getirmektedir. Eleştiri anlaşılır ancak kimse hakaret ve ağır sözleri orada kullanamaz. Burada meclis Üyelerine ağır sözler sarfediliyor; Belediye Başkanı ve hiçbir Millet İttifakı meclis üyesi samimi bir tepki vermiyor, düzeni bozan bu kişi yasa gereği başkan emri ile zabıta tarafından dışarı çıkarılmıyor. Maalesef örgütünüz ve hatta bazı Milletvekilleriniz bu ağır sözler sarfeden şahsı gariban işçi diye savunuyor. Kimdir bu şahıs? Niye korunuyor, savunuluyor!!! Niçin bir başkan ağır sözler sarfedip provoke eden bir şahsı dışarı çıkartmaz, müsaade eder. Samimiyseniz kameralarla dolu salonda provakasyon yapan bu şahsı tespit edin, açıklayın kimliğini...
Adana merttir, sizden Adana gibi olmanız beklenmektedir...

belge.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum