1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan CHP’li belediyeleri hedef aldı, Adana'yı da zikretti
Erdoğan CHP’li belediyeleri hedef aldı, Adana'yı da zikretti

Erdoğan CHP’li belediyeleri hedef aldı, Adana'yı da zikretti

Konya'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyeleri eleştirdi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenine katılmak için geldiği Konya’da halka hitap etti.

Özellikle CHP’li belediyelere yüklenen Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır seyahatini eleştirirken, diğer CHP’li belediyeleri de hedef aldı. CHP’li Büyükşehir belediyelerini sayarken Adana’yı da teleffuz eden Erdoğan, buralarda olup bitenleri anlatmıyorum diyerek CHP’li belediyelerin kadrajında olduğunu hissettirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının o bölümü;

"Biliyorsunuz son seçim kampanyası dönemi boyunca CHP'li belediye başkan adayları ve başlarındaki genel başkanları her konuda attılar tuttular. Her şeyi bedava yapmaktan, belediyelerinden ve iştiraklerinden hiçbir işçi çıkartmayacağına kadar vermedik söz bırakmadılar. Ne oldu? Şu anda çıkarıyorlar. Tabii ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var. Üstelik ne diyordu Bay Kemal, 'namus sözü 'diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazıları seçimi kazandığında da ahali bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. CHP'liler önce böyle bir sözümüz yok diyerek inkar yoluna gittiler. Bunları CHP kampanyası yapan ajansa sorun dediler. İşleri güçleri yalan. İstanbul'u sel götürüyor başkan ortada yok. Adana'da Mersin'de İzmir'de Aydın'da Muğla'da pek çok yerde olup bitenleri anlatmıyorum. Karşımızda hiçbir sözün ardında duramayan bir parti ve ekibi duruyor. Kardeşlerim, böyle ne sözü ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını da görmüş olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar. "

Konuşma ile CHP’li belediyeleri yakından takip ettiği belli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavrı, CHP’li belediyeleri daha dikkatli davranmaya sevk edeceği yorumları yapıldı. Ayrıca konuşmasında Adana’yı ilgilendiren boyutuyla bir konuya değinen Erdoğan, mısır bazlı nişasta bazlı şekerin %5’ten %2,30’a indiğini, sene sonunda da bunun %1,30’a indirileceğini söyledi.

Bilindiği gibi nişasta bazlı şeker üretimi yapan Türkiye’deki beş fabrikadan dördü Adana’da bulunuyor. Ayrıca Konya metrosunun yeni etabında yapılmaya başladığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.