1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Faiz Düşerken Esnafın Kredi Faizi Düşmüyor
Faiz Düşerken Esnafın Kredi Faizi Düşmüyor

Faiz Düşerken Esnafın Kredi Faizi Düşmüyor

Esnaf Yüksek Faiz Kıskacında

A+A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada esnaf kefalet kredilerinde uygulanan yüksek faiz oranlarının esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti.

Esnaf Yüksek Faiz Kıskacında

Esnaf kefalet kredi faizlerinin yükseldiği dönemlerde borçların hızla artış yönünde güncellendiğini ancak faizler düştüğünde aynı hassasiyetin gösterilmediğini söyleyen Kısacık, bu durumun esnafın finansal yükünü artırdığını ve ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmesini zorlaştırdığını vurguladı: “Esnafımız uzun vadeli kredilerle ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Ancak, esnafımızın, esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatiflerinden aldıkları krediler, faizler yukarıya doğru arttığında borçları yukarıya doğru güncelleniyor. Fakat faizler düştüğünde faiz borçları nedense bir türlü aşağıya doğru güncellenmiyor”.

Kısacık, mevcut ekonomik koşullarda faiz oranlarının düşmesine rağmen birçok esnafın hâlâ geçmişteki yüksek faiz oranları üzerinden borç ödemeye devam ettiğini dile getirdi. Bu durumun esnaf açısından ciddi bir mağduriyet oluşturduğunu belirten Kısacık, “Şu anda düşük faiz ortamına rağmen birçok esnafımız bu düşük faizli kredi imkânından yararlanamıyor ve hâlâ borçlarını yüksek faizden ödüyor. Esnaflarımızın bu mağduriyetinin giderilmelidir”, sözleriyle esnaf kefalet kredilerindeki faiz güncellemelerinin adil bir şekilde yapılması ve esnafın üzerindeki yüksek faiz yükünün hafifletilmesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.