1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fatih Kocaispir Ve Sabır
Fatih Kocaispir Ve Sabır

Fatih Kocaispir Ve Sabır

5 Ocak Gazetesi yazarı Mehmet Özalnıkızıl'ın makalesi

A+A-

Zannediyorum anonim olması gerekiyor; ‘Sabır akıldan üstündür’ diye bir özdeyiş okumuştum. İçinde bulunduğum cemiyet hayatı ve toplumda bu sözün karşılığı olan kişileri zihnimde aradım…

Büyük bir yanılgıya düşerek sabır kavramının yaşlılıkla ilişkisi var kanısına kapılarak zihnimde yaşı hep kemale ermiş büyüklerimizi tasavvur ettim.

Hâlbuki ne kadar da yanılmışım…

Meseleyi müşahhas hale getirmek gerekirse; hemen yanı başımızda Adana’nın iki büyük ilçesinden biri olan Yüreğir’in yeni ve genç başkanı Mehmet Fatih Kocaispir “sabır” kelimesinin ete kemiğe bürünmüş hali değil miydi? 

Asla bir biyografi yazma telaşında değilim ama hepimizin vakıf olduğu ve gözümüzün önünde cereyan eden yaşam serüvenine baktığımız zaman okullarda okutulması gereken, yaşıyla münasip olmayan bir sabır ve sonuç fotoğrafını çok net olarak görüyoruz.

2002’de başlayan siyasal yaşamı bir türlü makam ve mevkii ile taçlanmamasına rağmen gardını hiç düşürmeden Yüreğir Belediye Başkanlığıyla ilgili bir süreçten bahsediyoruz.

Başarılı hayat hikâyelerinden bağımsız analiz edilmesi gereken bir hayat hikâyesi bu…

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı gibi güçlü bir makam ile başlayıp bir türlü neticelenmeyen süreci yönetmek hakikaten Eyyubi bir sabır gerektiriyor.

Fatih başkan bu süreci adeta bir dantel gibi işlemiş bir yönetici…

Güçlülüğün getirdiği zehirlenmeye hiç uğramamış, yaşının gençliğine rağmen hamlığa hiç izin vermemiş, AK Parti siyasetinin belki de en can-hıraş geçtiği bir ilçe de onlarca kurt siyasetçinin içinde zekâsı, sureti ile ipi göğüslemiştir. Üzülerek söylüyorum hem de sosyolojik olarak feodal reflekslerin en yoğun yaşandığı yerde.

Kariyerinde Uluslararası birçok şirketin temsilciliğini yapmak gibi konforlu bir makamdan gelmenin, Yüreğir gibi sosyolojisi hayli zor bir ilçede tenakuz oluşturacağı düşüncesi parti tabanında dahi hayli yaygındı.

Lakin:

Bugün tüm bu varsayımlar çökmüş durumda…

 M. Fatih Kocaispir isminden mülhem Yüreğir’i tekrar fethediyor.

 Son yaşadığımız sel felaketindeki fotoğraflara bakar mısınız?

Şefkat, samimiyet, tevazu, merhamet ve diğer gamlık adeta objektiflere sığmadı.

Sel felaketi sonrası dahi yağmurluğu üzerinden çıkarmayan Fatih Başkan Yüreğirlinin içini ısıtıp Adana siyasetinin geleceğine adeta ümit aşıladı.

Arka Planda yaptığı bürokratik girişimler kamuoyuna çok yansımasa da yeni Yüreğir’in temellerinin atılacağını kurumlar aracılığıyla duymuş olduk.

Diplomatik zekâsıyla Yüreğir’in Adana içi sorunlarını ustalıkla hallettiğini biliyoruz…

 Ankara ile kurulacak ilişkilerde maharetli bir siyasetçi üslubuyla dikkatleri nasıl Yüreğir’e çevirdiğini görmek için AK Parti Sözcüsü Sn. Ömer Çelik’in son sosyal medya paylaşımlarına bakmak yeterli.

Siyasetin gerginliği içerisinde Seyhan Belediye Başkan’ı Akif Akay ile verdiği içten ve sempatik fotoğraflarında 31 Mart öncesi oluşan seçim sonuçları merkezli gerilim nedeniyle oluşan kamplaşmanın da önüne geçmiş oldu.

Hülasa: Şehrin dinamikleriyle barışık, parti içi kavgalardan uzak, teşkilat meselelerine çok dâhil olmayan çağdaş siyaset algısını şuana kadar başarı ile yöneten Kocaispir ‘in maraton koşucusu olduğunu artık fazlasıyla müşahede etmiş olduk.

Aytaç Durak sonrası siyasi aktör krizine giren Adana siyaseti Kocaispir ile birlikte yeniden canlandı. Sanırım yaşının genç oluşu bu ivmeyi daha da çok hızlandıracaktır.

Biz ise kendisini sabırsızlıkla izlemeye devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.