1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Fatih Terim: "Adana, kültür ve festival şehridir"
Fatih Terim: "Adana, kültür ve festival şehridir"

Fatih Terim: "Adana, kültür ve festival şehridir"

7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde düzenlenen "Adana sohbetleri" söyleşisine katılan Fatih Terim, "Adana, kültür ve festival şehridir. Hayatımı bir Adanalı gibi yaşıyorum" dedi.

A+A-

?Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde amfi tiyatroda Adanalı gazeteci Fulya Öztürk moderatörlüğünde "Fatih Terim ile Adana Sohbetleri" söyleşisi gerçekleştirildi. Adanalı vatandaşlar etkinliğe yoğun katılım göstererek Adanalı teknik adam Terim ve Öztürk'le sohbet etti.

Fatih Terim:

"Hayatımı bir Adanalı gibi yaşıyorum"

Fatih Terim, Adana'yı her özlediğinde geldiğini belirterek, kendisini "Adana'nın ete bürünmüş şekli" olarak ifade etti. Terim, "Ben Adana'nın Çınarlı Mahallesi'nde doğdum ve büyüdüm. 16 yaşımda Adana Demirspor takımında oynamaya başladım. 17 yaşında takımın kaptanlığını yaptım. Adana Demirspor'u şampiyon yapıp lige çıkarttıktan sonra Galatasaray'a gittim. Bütün insanlar benim hayatıma şahit olmuştur. Dolayısıyla ben Adanalıyım ve hayatımı da tam bir Adanalı gibi yaşamaya devam ediyorum" diye konuştu.

"Adana şehri, aileye çok önem verir"

Adana'nın aileye önem veren bir şehir olduğunu aktaran Terim, "Aile benim için vazgeçilmezdir. Aileden başka bir şey düşünmek bana göre mümkün değil. Aile vazgeçilmez sevgidir. Adana şehri, aileye çok önem verir. Adanalı gençlerde zamanı geldiğinde muhakkak fiziki olarak ayrılacak ama sevgi ve kalp olarak hiçbir zaman ayrılmaz" dedi.

Fatih Terim:

"Adana, kültür ve festival şehridir"

Adana'nın kültür ve festival şehri olduğunu anlatan Terim, şunları söyledi:

"Lezzet festivali 3 gün sürecek ama Adana yemekleri bu süre zarfında anlaşılmaz. Herkes Adana denince akla kebap gelir ama ben sarma ve yüksük çorbasını çok beğenirim. Adana'ya gelmeden önce rahmetli annem bana hep yapardı. Ben rakiplerime Adana kebabının acılısını dostlarıma ise taş kadayıfı ve bici bici yediririm. Lezzet festivalleri gibi organizasyonların başlamasına geç kalındı. Çünkü İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Adana gelir. Lezzet festivali veya Altın Koza Film festivali gibi organizasyonlar Adana için çok kıymetlidir. Adana bir kültür şehridir. Adana esasında budur."

Öte yandan Fatih Terim'in Fulya Öztürk'e yönelttiği "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili ne düşünüyorsun?" sorusuna Öztürk, "Hocam beni gafil avladınız. Siz ve diğer insanlarda beni başkanlığa yakıştırıyorlar. Ben mesleğimi çok severek yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.