1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gazeteci Zeki Kızılkaya'dan ciddi iddialar!
Gazeteci Zeki Kızılkaya'dan ciddi iddialar!

Gazeteci Zeki Kızılkaya'dan ciddi iddialar!

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Zeki Kızılkaya'nın AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin ve AK Parti Grup Başkanvekili Recep Özdemir ile ilgili iddiaları konuşulurken, Çukurova Belediyesi'nden yanıt geldi

A+A-

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen ve AK Parti camiasının yakından tanıdığı gazeteci Zeki Kızılkaya, iddialarıyla Adana gündemini değiştirdi.

Gazeteci Zeki Kızılkaya, sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımlarda isim vermeden, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin'in Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile belediye üzerinden ticari ilişki içerisinde olduğunu ve bu ticari ilişki içerisinde bir AK Partili mecliis üyesinin olduğunu yazdı.

Kızılkaya'nın ima ettiği meclis üyesinin Çukurova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Recep Özdemir'in olduğu konuşulurken, Recep Özdemir Kızılkaya'nın iması sonrasında aynı üslupla isim vermeden sert bir biçimde yanıt verdi.

recep.PNG

Daha sonra Zeki Kızılkaya, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin'i mal varlığı üzerinden eleştirerek çeşitli sorular sordu.

zekitw.png

İDDİA: İL BAŞKANINDAN HABERSİZ BORÇLANMAYA DESTEK

Zeki Kızılkaya iddialarına Haziran ayında yapılan olağanüstü meclis oturumuyla Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e verilen borçlanma yetkisi ile devam etti.

Kızılkaya'nın en dikkat çekici iddiası ise borçlanma için yapılan oylamaya ticari ilişkilerin gölge düşürdüğü, hatta AK Parti grubunun borçlanmaya verdiği onayla ilgili AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay'a hiç bir bilgilendirme yapılmadığı oldu.

Kucuksaat.com 2019 yılı Şubat ayında CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin'e yaptığı ziyareti "Soner Çetin’den kafaları karıştıran ziyaret" başlığıyla görmüş, kucuksaat.com'un bu haberi sonrasında Soner Çetin, Taner Talaş'a yaptığı açıklamada, "AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin, nezaket gösterip meclis üyeleri ile birlikte ziyaretimize geldi. Biz de bu ziyarete binaen iade-i ziyarette bulunduk. Benim siyasi hayatım, siyasi çizgim nettir. Herhangi bir zikzak olmaz. CHP'de bir kişi kalsa o ben olurum. Bunu da herkes bilir. Yapılan ziyaretler siyasi nezaket örneğidir. Başka bir anlamı yoktur." demişti.

5507-1.jpg

Tüm bu gelişmeler ışığında Çukurova Belediyesi basın bürosu Zeki Kızılkaya'nın iddialara yanıt verdi. İddialar sonrasında basın bürosundan yapılan açıklama şöyle:

Çukurova Belediyesi'ne herhangi bir meclis üyesi, partilerin herhangi birinin örgüt başkanı ya da yöneticisi veya onların ortağı firma maske vermemiştir. Eğer bu konuda elinizde herhangi bir belge varsa o meclis üyesi ya da parti yöneticisini açıklamalısınız.

Çukurova Belediye Meclisi'nde borçlanma yetkisinin verildiği toplantı 1 Haziran tarihinde yapılmış ve o günün sabahı sözünü ettiğiniz görüşme gerçekleşmemiştir. Pazarlık yapıldığı iddiası iftiradan ibarettir. Kaldı ki tüm parti gruplarının desteğiyle yetki oybirliği ile geçmiştir.

Çukurova Belediyesi'ne herhangi bir partiden herhangi bir meclis üyesinin maske verdiği iddiası tamamen yalandır. İddiada bulunan kişi ispatlamakla sorumludur. Aksi halde yasal olarak bu iftiranın hesabını vermek zorundadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.