1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gazeteciye "gavat" hapsi
Gazeteciye "gavat" hapsi

Gazeteciye "gavat" hapsi

Red yazarı Hakan Gülseven, vatandaşa “gavat” diye hakaret eden eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a hakaret ettiği savıyla 1 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Hüseyin Avni Coş, Sakarya Valisi olduğu dönemde açtığı davayı Sakarya’daki yerel mahkemede kaybetmiş, Hakan Gülseven hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasından beraat kararı verilmişti.

İSTİNAF BOZDU

Coş’un avukatları, Bölge İstinaf Mahkemesi’ne başvurmuş, mahkeme beraat kararını bozarak duruşmanın yeniden görülmesine hükmetmişti.

Red’de yer alan habere göre; yeniden görülen duruşmada Bölge İstinaf Mahkemesi Hakan Gülseven’i Hüseyin Avni Coş’a “hakaret ettiği” gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına mahkum etti.

Gülseven’in avukatı Elvan Olkun kararı Yargıtay’a taşıyarak itiraz edeceklerini belirtti.

NE OLMUŞTU

Hüseyin Avni Coş Adana Valisi olduğu dönemde bir vatandaşa “Gavat” diyerek hakaret etmiş ve hakkında hiçbir yaptırıma gidilmemişti.

Hakan Gülseven ise, o dönem kaleme aldığı yazıda “Vali Bey haklıdır, Adana’da en az bir gavat var” ifadeleri nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra hapis cezası para cezasına çevrilmişti.

Öte yandan, Hüseyin Avni Coş’un adı FETÖ’nün  15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana’da görülen FETÖ davasında geçmiş, bir FETÖ itirafçısı Coş’un FETÖ ile ilişkili olduğunu öne sürmüştü.,

Daha sonra Sakarya Valiliği’nden alınan Avni Coş hakkında henüz bir soruşturma başlatılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.