1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Halil Nacar: “Adana’da sağlık hizmetlerini ‘Tek Sağlık’ felsefesiyle yürütüyoruz”
Halil Nacar: “Adana’da sağlık hizmetlerini ‘Tek Sağlık’ felsefesiyle yürütüyoruz”

Halil Nacar: “Adana’da sağlık hizmetlerini ‘Tek Sağlık’ felsefesiyle yürütüyoruz”

Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 22. Çukurova Pediatri Kongresi’nde konuşan Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, sağlık hizmetlerinde bütüncül yaklaşımın ve nitelikli insan kaynağının korunmasının önemine dikkat çekti.

A+A-

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen 22. Çukurova Pediatri Kongresi, sağlık alanında görev yapan akademisyenleri, hekimleri ve tıp fakültesi öğrencilerini bir araya getirdi.

Kongreye Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Balcalı Hastanesi Başhekimliği yöneticileri, Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, akademisyenler, uzman hekimler, asistanlar ve öğrenciler katıldı.

whatsapp-image-2026-09-20-at-12-45-03.jpeg

“Sağlık hizmetlerini bir bütün olarak değerlendiriyoruz”

Kongrede konuşan Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, kentte sağlık hizmetlerinin kamu, üniversite ve özel sektör iş birliği içerisinde yürütüldüğünü belirtti.

Sağlık hizmetlerinin planlanmasında bütüncül bir yaklaşım benimsediklerini ifade eden Nacar, “Adana’da sağlık hizmetlerini organize ederken 'Tek Sağlık' felsefesiyle hareket ediyoruz. Kamu, üniversite ya da özel sektör ayrımı yapmadan; koruyucu, tedavi edici ve üçüncü basamak hizmetlerin tamamını tek bir yapının parçası olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“Nitelikli insan kaynağımızı korumalıyız”

Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman hekim yetiştirmenin uzun ve emek gerektiren bir süreç olduğunu vurgulayan Nacar, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyimlerinin korunmasının önemine değindi.

Nacar, “Bir çocuk hekiminin yetişmesi yaklaşık 12 yıllık bir süreci kapsıyor; yan dal uzmanlığı eklendiğinde bu süre 15-16 yıla çıkıyor. İnsan ömrü için 16 yıl çok ciddi bir emektir. Bu nedenle yetişmiş, nitelikli insan kaynağımızı korumayı son derece önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bebeklerimizi tedavi ettiğimizde aslında geleceği tedavi ediyoruz”

Bebek ve çocuk sağlığına yönelik çalışmaların toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Nacar, özellikle bebek ölümlerinin önlenmesi ve yenidoğan bakım hizmetlerinin geliştirilmesi üzerinde durdu.

Nacar, “Özellikle bebek ölümlerinin önlenmesi, prematüre ve neonatal bakım süreçleri en hassas olduğumuz alanlardır. Bizler bebeklerimizi tedavi ettiğimizde aslında geleceği tedavi ediyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.