1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Halis Bayrak hakkında mahkemenin FETÖ odaklı suç duyurusu ne oldu?
Halis Bayrak hakkında mahkemenin FETÖ odaklı suç duyurusu ne oldu?

Halis Bayrak hakkında mahkemenin FETÖ odaklı suç duyurusu ne oldu?

11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu talebinin sonucu, son günlerdeki gelişmeler nedeniyle yeniden merak konusu oldu.

A+A-

Adana Ticaret Odası yönetiminin yargılandığı, sanıklardan ATO Başkanı Atilla Menevşe’nin 3 yıl 9 ay ceza alıp, diğer üyelerin beraat ettiği davada ilginç bir ayrıntı, belgesiyle birlikte haber merkezimize ulaştı.

Yargılama esnasında mahkeme heyetinin evraklar üzerinde yaptığı incelemede; Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Halis Bayrak’ın talimatıyla, 18.04.2014 tarihinde, Bank Asya’ya 1.500.000 TL aktarıldığı, bu nedenle Halis Bayrak hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği görülüyor.

25420-001.jpg

Mahkeme heyetinin verdiği kararda,  "Oda'nın yönetim kurulu başkanvekili Halis Bayrak ve genel sekreter vekili Birol Yarman imzalı 18.4.2014 tarihli 1677 sayılı yazısına istinaden Asya Katılım Bankası A.Ş. Adana Şubesi'nde Oda adına 3 aya kadar vadeli katılım hesabı açılarak, vadesiz mevduat hesabından 1.500.000 TL’nin aktarıldığı ve bu işlemin 18.04.2014 tarihli 1764 numaralı mahsup fişinde Oda muhasebe kayıtlarına intikal ettirilmiş olduğunun tespiti karşısında söz konusu işlemle ilgili olarak Mahkemeniz huzurunda tanık olarak dinlenen Halis Bayrak ile ilgili olarak gereğinin takdir ve ifası için Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,

Karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur. 24.04.2019" denildi. 

whatsapp-image-2022-08-05-at-12-18-55.jpeg

Suç duyurusunun akıbeti şu ana kadar bilinmezken, son günlerde vuku bulan bir gelişme kafaları karıştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da görev yapan bir savcının uyuşturucu ticareti yapmak ve FETÖ Borsası kurmak suçlamasıyla tutuklanması, ilgili savcının verdiği kararların yeniden değerlendirilmesini ve soruşturulmasını gündeme getirmişti.

26767.jpg

Halis Bayrak hakkında verilen kararın altında tutuklanan savcının imzasının bulunup bulunmadığı merak ediliyor.

Kamuoyu bu konu hakkında yetkililerden ve ilgili taraftan cevap bekliyor.

25731.jpg

Küçüksaat / Özel

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.