1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Hayatı ihalelerden, ekonomiyi ise inşaatlardan ibaret sanıyorlar"
"Hayatı ihalelerden, ekonomiyi ise inşaatlardan ibaret sanıyorlar"

"Hayatı ihalelerden, ekonomiyi ise inşaatlardan ibaret sanıyorlar"

Akşener meclis grubu toplantısında Çukurova Havalimanı yapım sürecine tepki göstererek, detaylı bilgi verdi

A+A-

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması, havalimanının işletilmesi ve devri ihalesinin sonucu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde onaylandı.

DHMİ'den yapılan açıklamada, Çukurova Havalimanı için 20 Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 147'nci turda Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişiminin kazandığı belirtildi. Ortak girişimin, son turda, DHMİ'ye 297 milyon 100 bin Avro artı KDV ödemeyi taahhüt ettiği bilgisi verilen açıklamada, ihalenin havalimanının üstyapı tesislerinin YİD çerçevesinde yaptırılması, işletilmesi ve devrini kapsadığı hatırlatıldı. Açıklamada, ihale sonucunun Bakan Karaismailoğlu tarafından onaylandığı bildirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda Çukurova Havalimanı ihalesine dikkat çekti. Akşener, Adana Şakirpaşa Havaalanı'nu yılda 5 milyon yolcu kullanırken, Çukurova Havalimanı ihalesi için verilen 12 Milyon yolcu garantisini eleştirdi.

İşte o anlar:

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.