1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Haznevi Tarikatı'na ait kaçak yapılar yıkılıyor
Haznevi Tarikatı'na ait kaçak yapılar yıkılıyor

Haznevi Tarikatı'na ait kaçak yapılar yıkılıyor

Kamuoyunda oluşan hassasiyete kulak veren siyaset kurumları yıkımın gerçekleşmesine  onayı verdi

A+A-

Türkiye'de ilk kez kucuksaat.com'un okuyucularına duyurduğu Haznevi Tarikatı'nın Adana'nın en prestijli bölgelerinden biri olan Gürselpaşa'da başlattığı kaçak inşaat haberi büyük ses getirmiş ve haber ulusal medyada günlerce yer edinmişti.

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Dün gece Haznevi Tarikatı'na bağlı yeşil alan üzerine yapılan kaçak yapıların yıkımına başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin aldığı görüldü .Seyhan Belediyesi'ne ait iş makinalarının gece yarısından itibaren olay yerine gelmesiyle yıkım başladı.

h1.png

Yıkımın gerçekleşmesinde Adana Valiliği’nin kararlı tutumu ve Seyhan Belediyesi'nin ciddi tavrının etkili olduğu öğrenildi. Özellikle Adalet Bakanlığı merkezli Haznevi Tarikatı tartışması, yıkımın gerçekleşmesine engel olamadı. Bakanlık ve siyasi çevreler tarikatın hukuksuz inşaatına geçit vermedi.

h2.png

İktidar nezdinde Adana ve Ankara merkezli girişimler sonuçsuz kaldı. Bu durum Seyhan Belediyesi'nin elini güçlendirdi. Bakanlık ve Adana Valiliği'nin eşgüdümlü çalışması ve Seyhan Belediyesinin kararlı tutumu yıkımı gerçekleştirdi. Ayrıca Seyhan Belediyesinin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunduğu suç duyurularının da etkili olduğu görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.