1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Her işi kendimiz yapacağız Çukurova kazanacak"
"Her işi kendimiz yapacağız Çukurova kazanacak"

"Her işi kendimiz yapacağız Çukurova kazanacak"

"Belediye ile iş yapan müteahhitleri tanımam"

A+A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin çarşamba günü yapılan ve kendisi tarafından da tebliğ edilen, Kucuksaat.com’un da yer verdiği haber ile alakalı editörümüz Taner Talaş’a açıklamalarda bulundu.

Yaptığımız haberde de görüldüğü üzere Çukurova belediyesi birçok kalemde mütahitleri diskalifiye ederek tüm işleri kendi yapma kararı aldı. Bunun için de kendisine lazım olan araçların,  ikinci el olarak alınacağını duyurdu.

Ancak kucuksaat.com olarak bu durumun isabetsiz olduğunu, ikinci el araç için müteahhidi kurtarma görüntüsü verdiğini, olay aynı karar içerisinde 16 adet yeni binek aracı almanın da yanlış olacağına yer vermiştik. Konu ile alakalı editörümüz Taner Talaş ile görüşen Soner Çetin kamuoyunu rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

Çukurova Belediyesi’nden iş alan müteahhitlerle ilişkilendirilmesine tepki gösteren Soner Çetin, “Hiçbir müteahhidi tanımam, hiçbir müteahhitle herhangi bir yakınlığım olmaz. Bazı aileler zikrediliyor. Bunları tanımam. Profesyonel kurum ilişkisi dışında şahsi ilişkim olmaz. Dileyen her firma Çukurova Belediyesi ihalesine katılım sağlayabilir. Bu girişimimizle de ismimizi karalamak isteyenlerin malzemelerini ellerinden almış oluyoruz. Bundan sonra büyük işleri Çukurova Belediyesi kendi bünyesinde yapacak” dedi.

Başkan Soner Çetin’in açıklamasının tamamı;

Her ne kadar ilk önce bütçemizi düşünerek alacağımız araçların ikinci el olmasını istemiş olsak da, bu karardan vazgeçtik. Doğru olan sıfır kilometre araçlarla çalışmaktır. Peki, sıfır kilometre aracı nereden alacağız? Belediye olarak piyasadan alma hakkımız var ama hiç bir şaibe ya da söylentiye mahal vermeksizin Devlet Malzeme Ofisi’nden tüm araçlarımızı alacağız.

Bundan sonra çok ciddi tasarruf sağlamış olacağız. Müteahhide ödemiş olduğumuz ya da bizim vesilemizle etmiş olduğu kar belediyenin bütçesinde kalacak. Kararımızı net verdik bayramdan sonra start veriyoruz. Ayrıca unutulmasın ki ben belediye başkanı olarak bu konuyu belediye meclisine getirmezdim ancak ben şeffaflık gereği bu konuyu getirdim iyi de olduğunu düşünüyorum.

Kucuksaat.com’un haklı olarak 16 adet sıfır kilometre binek aracının niçin alındığını sormasına da açıklama getirmek istiyorum. Geçen dönem göreve geldiğimde, kendi bindiğim bir makam aracı dâhil olmak üzere birçok aracı sattık. Makam aracı saltanatına son verdik. Kendi şahsi aracımı kullanmaya başladım. Bizim havuzda 16 adet aracımız vardı, onları hizmete soktuk. Takdir edersiniz ki belediyenin temsili sahada çalışma esnasında ulaşım için kullanılan araçlar olması gereken araçlardır. Bunları havuzdaki araçlarla karşıladık ancak bu araçlar astarı yüzünden pahalı, belediyemize çok ciddi derecede masraf çıkarmaya başladı. Eski model olduğu için gerek akaryakıt gerekse tamir masrafı belediyemize mali açıdan zarar ettirir hale geldi, bunları satacağız.

Yerine alacağımız 16 adet binek araç, tamamen sahada çalışmak, ulaşımı sağlamak, belediyemizin temsil noktasında gerekli olan yerlerde kullanılması amacıyla satın alınacak araçlardır. Bunları Devlet Malzeme Ofisi’nden alacağız.

Çukurova Belediyesi’nde hiçbir bürokrat, başkan yardımcısı, müdür, akşam evine araç götürmemektedir. Haftasonu asla hiç kimseye araç vermiyoruz, sabah sekiz, akşam beş! Araçlar mesai saati bitiminde belediye otoparkına çekilmektedir. Aynı hassasiyetle devam edeceğiz.

Her işi kendimiz yapmak prensibiyle hareket edip, iş makinaları konusunda da aynı prensipleri benimseyeceğiz.

Mali tablomuz daha iyi olacak. Daha iyi bir Çukurova Belediyesi’ni var edeceğiz. Bu yaptığımız planlamalardan ciddi oranda tasarruf sağlamış olacağız. Tasarruf sağladığımız finansmanla Çukurova’ya daha fazla hizmet edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.