1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Hiç kimsenin kamunun malını çarçur etmesine izin vermeyiz"
"Hiç kimsenin kamunun malını çarçur etmesine izin vermeyiz"

"Hiç kimsenin kamunun malını çarçur etmesine izin vermeyiz"

CHP Tufanbeyli Grup Başkanvekili Özdemir, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ile ilgili yolsuzluk iddialarını içeren dosyada işlem yapılmamasına isyan etti

A+A-

AK Partili Tufanbeyli Belediye Başkanı Av. Remzi Ergü ile ilgili görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk iddiaları yargıya taşınırken ilave olarak 2016’dan bugüne kadar usulsüz, geriye dönük atılmış imzalarla sık borçlanmalarda bulunduğu ileri sürüldü. 

5 İlçe Belediye Meclis üyesi tarafından aylar öncesinden gerçekleştirilen suç duyurusunun Başsavcılık tarafından işleme alınması bekleniyor. 

Belediye Başkanı Remzi Ergü, Belediye Meclis üyeleri tarafından yapılmamış işleri yapılmış gibi göstermek, sahte faturalarla yakınları ve akrabalarına haksız kazanç sağlamak, belediye ihalelerinde şeffaflık ve saydamlık ilkelerini çiğnemek gibi iddia ve suçlamalarla savcılığa şikayet edilmişti. 
 

CHP Tufanbeyli Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bekir Özdemir, konuya ilişkin “Üzerinden aylar geçmiş olmasına karşın hem yargı hem de müfettişler tarafından neden herhangi bir işlem yapılmadığı Tufanbeyli ilçesi vatandaşlarının dikkatini çekiyor. Hiç kimsenin kamunun malını çarçur etmesine izin vermeyiz” dedi. 

Özdemir şöyle devam etti: 

“Geçmiş aylarda 4 Belediye Meclis üyesi tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda bulunuldu. 

31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti’den Tufanbeyli İlçesi Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Remzi Ergü’nün, belediye ihalelerinden doğrudan alım işlerine kadar birçok işte usulsüzlük yaptığı öne sürülen suç duyurusunda ihaleleri, ihale görevlisinin annesi ve oğluna ait şirketlere usulsüz olarak devrettiği ve bundan çıkar sağladığı, bu işlemler sırasında belediye çalışanlarını da ‘evrakları imzalamaya mecbur bıraktığı’ iddia edildi. 

İrtikap, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma” suçlamaları ile gerçekleştirilen suç duyurusunda; Savcılık tarafından araştırılması istenen suçlamalar 20 madde olarak sıralanmış olmasına rağmen bugüne kadar yapılan tüm işlemlerden bir sonuç çıkmadı, kamuoyu ile paylaşılmadı. Bu şartlar altında Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün siyasilerce korunduğuna dair şüphelerimiz artmış durumda. İlçede, bugünlerde sıkça konuşulan yargı reformuna olan güveni de azaltacağı yönünde görüş hakim.”

CHP Grup Başkanvekili Özdemir’in şikayet dosyasında yer alan diğer iddiaları: 

Tufanbeyli hizmet beklerken yaklaşık 7 yıldır ilçe merkezde hiçbir hizmet yapmayan Belediye Başkanı Ergü hakkında çıkan iddialar şöyle:

İftar Yemeği (49 bin 787 TL), 13. Karakucak Güreş Festivali (49 bin 243 TL), Şehitler adına mevlit yemeği (14 bin 166 TL), Hasat Festivali yemek alımı işi (10 bin 59 TL), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tufanbeyli ziyareti (52 bin 673 TL), Doğa Fotoğraf Avcılığı (25 bin 692 TL), Hitit Yolu Doğa Yürüyüşü (10 bin 705 TL), Belediye tarafından düzenlenen Doğa Fotoğraf Avcılığı etkinliği (9 bin 920 TL) gibi faaliyetlere toplamda 222 bin 245 TL harcandı. Şikayetçi meclis üyeleri arkadaşlarımız, bu işlerin Songül Birer adına usulsüz bir şekilde verildiği iddiasında bulundu. 

Yapılan suç duyurusunda, ilçe ve mahalle yol işi adı altında yapılan 8 bin 800 TL’lik doğrudan alım işi ile, 59 bin 345 TL’lik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin, 64 bin 378 TL’ye yaptırılan 14 Mayıs Anneler Günü programlarının usulsüz yollarla Ümit Birer isimli şahsa verildi. 

İhaleleri alan kişi de yabancı değil, Belediye İhale Komisyon Başkanı Mehmet Ali Birer’in akrabasıdır, bu işlemleriihale kanununa aykırıdır. 

Remzi Ergü’ye yöneltilen suçlamalardan bazıları da Belediye İhale Komisyon Başkanı Mehmet Ali Birer’in hissedarı olduğu ÖZ BETA Limited Şirketi’ne verilen, merkez mahallelerdeki muhtelif sokaklara taş kaya işi (73 bin 164 TL), Adana Valiliği Geleneksel Lezzet Festivali (43 bin 309 TL), mahallelerde kullanılmak üzere temizlik malzemesi alımı işi (29 bin 212 TL), parke yol tamiri işi (65 bin 666 TL), araç kiralama işi (76 bin 83 TL) ve için harcandığı anlaşılamayan belgelerde görünen 335 bin 115 TL’lik harcamalar olmuştur. 

Belediye Meclis üyelerimiz tarafından yapılan suç duyurusunda, toplamda 622 bin 549 TL tutarındaki işlerin, aynı zamanda Tufanbeyli Belediyesi Komisyon Başkanı olan Mehmet Ali Birer’in hissedar olduğu şirkete verilmesi, Kamu İhale Kanunu ve Belediye Mevzuatına aykırı olarak tanımlanıyor. CHP olarak biz bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

“BORÇLANMALAR BAŞLIBAŞINA BİRER SKANDAL” 

Bilindiği gibi Tufanbeyli’nin AK Partili Belediye Başkanı son olarak usulsüz borçlanma ile gündeme gelmişti. 

CHP’li Bekir Özdemir şu iddialarda bulunmuştu:

“2016 yılında 2 milyon İller Bankası kredisi kullanılmış, usulsüz olarak meclisten sadece genel borçlanma yetkisi alınmış ama bankaya meclis kararında olmayan ayrıntılı belgeyi meclis katip üyelerine imzalatıp sözde meclis kararı üreterek bu işlemi yapmıştır. Üstelik belediye bütçe gelirinin yüzde 10'undan fazlasına meclis onayı yeterli değilken bunu yapmış ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun görevi kötüye kullanma suçu işlemiştir.

2016 yılında bu sefer Denizbank’tan  1.24 milyon kredi yine aynı yöntemle usulsüz bir meclis kararı ki bu kararda kredi miktarı, nereden ve ne için kullanılacağı yoktur. Üstelik yine bankanın istediği formatta meclis kararını gerçekçi olmadan üretmiştir.

2018 yılında 600 bin TL Denizbank’tan yine aynı yöntemle meclis kararı ile kredi kullanılmıştır.

2018 yılında da yine aynı yöntemi kullanarak 1 milyon TL İller Bankası asfalt kredisi kullanmıştır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.