1. HABERLER

  2. SON DAKİKA

  3. İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem; bazı binalar yıkıldı
İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem; bazı binalar yıkıldı

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem; bazı binalar yıkıldı

Deprem İstanbul'dan da hissedildi

A+A-

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 15 saniye süren deprem Marmara bölgesinde de hissedilirken, bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda binanın da hasar gördüğü belirtildi. Bayraklı Belediye Başkanı, 10'a yakın binanın yıkıldığını söyledi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İdu da, Bayraklı bölgesinde yıkımlar yaşandığını dile getirdi.

İzmir Seferihisar ilçesi açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bornova ve Bayraklı'da yıkılan binalar  olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, enkaz altında vatandaşların kaldığını ve arama-kurtarma çalışmalarının başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’de meydana gelen #deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik." dedi.

Depremin ardından 4,1, 4,2 ve 4,8 büyüklüklerinde artçı depremler meydana geldi. AFAD'ın depreme ilişkin paylaştığı bilgiler şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "Bayraklı ve Buca'dan hasar telefonları aldık. Tespit yapmaya çalışıyoruz. Devlet kurumlarının tümü koordineli bir şekilde çalışacağı sistem oluşturulacak. Yıkıntılar olduğu yönünde çok net olmayan ihbarlar var" dedi.

Tunç Soyer'den ilk açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır" açıklamasında bulundu.

Süleyman Soylu: 6 yıkılma ihbarı geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldiğini belirterek, "Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AKUT İzmir lideri: Çok büyük bir kargaşa yaşanıyor

AKUT İzmir Ekip lideri Ramazan Ergut, çok büyük bir kargaşa yaşandığını, evlerin yıkık olduğu bilgisi geldiğini belirterek, "Vatandaşlarımızdan ricam, yolları açık bıraksınlar. Yardım ekiplerinin bölgeye ulaşması gerekiyor." diye konuştu.

İzmir Valisi: Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" dedi.

Deprem, İstanbul'dan da hissedildi, Vali açıklama yaptı

İstanbul'dan da hissedilen deprem hakkında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Yerlikaya, "İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum" dedi.

İzmir'de yaşayan öğretmen bir tanık durumu, "30 saniye sürdü , çok sarsıldık, okul bahçesinde bekliyoruz şu an, insanlar dışarıdalar" diye aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.