1. HABERLER

  2. SON DAKİKA

  3. Kaburgacı yaşar ve oğluna yağmadan dava açıldı
Kaburgacı yaşar ve oğluna yağmadan dava açıldı

Kaburgacı yaşar ve oğluna yağmadan dava açıldı

İddianame düzenlendi! Kaburgacılara şok suçlama

A+A-

Adana’da ünlülerin uğrak yeri olarak bilinen Kaburgacı Yaşar Usta isimli restoranın sahibi Yaşar Aydın ve oğlu Uğur Aydın ile birlikte 5 kişi hakkında dava açıldı, 15’er yıla kadar hapisleri istendi.

Birçok ünlü ismin yemek yediği ve Kaburgacı Yaşar Usta’nın sahipleri şimdilerde ilginç bir dava ile gündemde. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianameye göre, açılan davada üç isim şikâyetçi olarak yer aldı. Adana’da restoran malzemeleri üretimi yapan iş insanı Gürcan Cebeci ve eşi İkbal Cebeci ile yanlarında çalışan işçi Hayati Demir’in şikâyetçi olduğu davanın sanıkları arasında, Yaşar Aydın, Uğur Aydın, Mehmet Karaca, Mehmet Y. Yarmacı ve beden eğitimi öğretmeni Betül Kayhan yer aldı.

Savcılık iddianamesine göre, Gürcan Cebeci ile Yaşar Aydın arasında bir süredir mal alışverişi söz konusu.

Davaya konu olayların ilki ise geçen 30 Mayıs’ta bir banka şubesinde yaşandı. Gürcan Cebeci, bankada, Yaşar Aydın ile oğlu Uğur Aydın ve Mehmet Karaca tarafından darp edildi.

Cebeci, olaydan hemen sonra karakola başvurdu. Bu olaydan sonra devreye Betül Kayhan girdi. Kayhan, Cebeci çiftine, kavga ettikleri kişileri bildiğini belirterek “Bunlar tehlikeli insanlar. Sizi
öldürebilir. 100 bin lira verirseniz bu sorun çözebiliriz” dedi. İkbal Cebeci, yaşadığı korkunun da etkisiyle Betül Kayhan’ın hesabına 57.500 TL para transfer etti.

missssssssss.jpg

BAŞINA SİLAH DAYADI
Cebeci çifti söz konusu para transferinden sonra da güvende olmadıklarını düşünerek 15 günlüğüne Adana’dan uzaklaştı.

Cebeci çifti Adana’dan ayrılsa da sorunlar devam etti.

Bu kez, çifte ait iş yerinde makine ustası olarak çalışan Hayati Demir, silahlı üç kişi tarafından zorla bir hurda deposuna götürüldü.

Başına silah dayatılan Demir’den, Gürcan Cebeci’ye ait otomobilin devri istendi.

Demir emniyet ifadesinde “Şüpheliler, bana ait evimin fotoğrafını gösterdiler. Başıma silah dayadılar, beni öldürmekle tehdit ettiler” dedi.

KAVGA ETTİK KARAKOLLUK OLDUK
Cebeci çifti ve Demir’in şikâyeti sonrası savcılık soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında ifade veren Yaşar Aydın, Gürcan Cebeci ile aralarında ticari alışverişten dolayı sorun yaşandığı, kavga ettiklerini ve karakolluk olduklarını söyledi.

Aydın’ın talimatı hareket ettiği iddia edilen Mehmet Karaca ise ifadesinde, Gürcan Cebeci’ye tehdit mesajları gönderdiğini kabul etti ve kendisinden özür dilediğini söyledi.

15’ER YILA KADAR HAPİS TALEBİ
Yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

İddianamede sanıkların, ‘yağma’ suçu işledikleri öne sürüldü.

İddianameye göre, sanıkların 10’ar yıldan 15’e yıla hapsi isteniyor. İddianameyi kabul eden mahkeme önümüzdeki Mart ayı başına duruşma için gün verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.