1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kanal İstanbul projesine Adana’dan itiraz dilekçesi
Kanal İstanbul projesine Adana’dan itiraz dilekçesi

Kanal İstanbul projesine Adana’dan itiraz dilekçesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mega projesine Adana'dan itiraz dilekçesi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mega proje olarak yakın tarihte gündeme getirdiği ve bugünlerde yeniden gündeme gelen, tüm kamuoyunun yakından takip edip tartıştığı kanal İstanbul projesine Adana’dan da itirazlar gelmeye başladı.

Disk Emekli Sen MYK Üyesi Mehmet Bunsuz ve Adana Barosu eski Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık koordinesinde bir araya gelen değişik STK’lara bağlı yönetciler, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne kanal istanbulun yapımının iptaline ilişkin itiraz dilekçelerini verdiler.

Kucuksaat.com’a grup adına konuşan Adana Barosu Eski Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, “Ülkemizin çevresel ve ekolojik sistemi, biyolojik çeşitliliğine, içilebilir suyuna, yaşam hakkına ve ulusal güvenliğimize zarar verecek olan kanal istanbul’u istemediğimize dair, itiraz ve dilekçe hakkımızı kullanmış bulunduk. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranarak dilekçe vermeye davet ediyorum." dedi.

İtiraz dilekçesi verenler arasında Mengücek Gazi Çıtırık, İKK Adana Genel sekreteri Erol Salman, Ses Adana şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, ADD Önceki Dönem Başkanı Atilla Eker, Emekli Sen Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy, Çukurova Emekli Sen Şube Başkanı Zeliha Divarcı, Çukurova Emekli Sen Kadın Kolları Başkanı Emel Özaltın, Sarıçam Emekli Sen Şube Başkanı Erdoğan Gökçü, önceki dönemlerden Çukobirlik Genel Müdürü Ömer Fettullahoğlu, Çukurova Emekli Sen Disiplin Kurulu Başkanı Nevzat Karzan, Abtullah Akpınar, Genel Sekreter Ali kılıç, Hasan Çiçek, Emekli Sen Çukurova üyeleri ve gönüllüler yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum