1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kanser tedavisinde ilacını SGK karşılamadı, mahkemede kazandı!
Kanser tedavisinde ilacını SGK karşılamadı, mahkemede kazandı!

Kanser tedavisinde ilacını SGK karşılamadı, mahkemede kazandı!

İlaçları SGK tarafından karşılanmayan kanser hastasının hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı

A+A-

Adana'da akciğer kanseri teşhisi konulan R.B, doktorunun önerdiği ilaçları SGK karşılamayınca hukuk mücadelesi başlattı. Hastalığının yanında bir de hukuk mücadelesi veren şahıs binlerce kanser hastasına umut oldu.

4 kür ilaca 43 Bin TL ücret ödeyen R.B'nin ödediği ücreti duyan doktoru Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurdu. Kurumun ilaç kullanımına verdiği onay sonrasında ilaç bedelinin SGK tarafından karşılanması ve ödediği 43 Bin TL ücretin iadesi için SGK'ya başvuran R.B kurumdan ret cevabı aldı.

Aldığı cevap sonrasında yargıya başvuran R.B Adana İş Mahkemesi'nde açtığı davada, SGK'nın tedavisi için doktor tarafından önerilen ilaçlarının SGK tarafından karşılanmasını ve ödediği 43 Bin Lira'nın iadesini talep etti.

R.B'nin Avukatı Bülent Maraklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adana İş Mahkemesi'nde açılan davada aynı gün "Anayasadaki Sosyal Devlet" ilkesine göre "İhtiyati tedbir" talebini kabul ederek tedbir kararı sonrasında ilaç bedelinin kurum tarafından karşılanması gerektiği kararının verildiğini söyledi.

Alınan kararda "Uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve diğer emsal kararlara göre kişinin maddi ve manevi varlığının korunması ve geliştirilmesi devletin yükümlülüğündedir. Kişinin sağlığı ve beden bütünlüğünün korunması için gecikmesinde sakınca bulunan hallerde tüm ilaçlar için bu emsal karar geçerlidir." vurgusu ise dikkat çekti.

ks.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.