1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kaostan Mustafa Lavkor çıktı
Kaostan Mustafa Lavkor çıktı

Kaostan Mustafa Lavkor çıktı

Spor kamuoyu isyanda

A+A-

Adana siyasetini ve bürokrasinini 15 gündür meşgul eden Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tartışmaları, spor kamuoyunun isyanıyla sonuçlandı.

Uzun süredir İl Müdürü olan Abdulkadir Ataşbak'ın Adana'da Havutlu Stadyumu, Ali Hoşfikirer - 1, Ali Hoşfikirer - 2 ve İncirlik'te bulunan stadyumu Adana Büyükşehir Belediyesi ile anlaşarak, bir vali yardımcısının da imzası alınarak bahsi geçen stadyumları Adana Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini Adana kamuoyu kucuksaat.com'dan öğrenmişti.

9518-001.jpg

Devir işlemleri ile iktidar kanadından tepki toplayan Ataşbak'ın görevden alınması sonrasında, Azim Öztürk döneminde Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcılığı ve akabinde Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü yapan Abdulkerim Arıkan'ın,Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne atanması özellikle AK Parti camiasında olumlu karşılanmıştı.

Ancak yapılan atamanın AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Jülide Sarıeroğlu'nun haberi olmadan yapıldığı, AK Partili bazı isimlerin kendi içlerinde "oldu-bitti" ile yaptıklarının ortaya çıkması sonrasında, Arıkan koltuğuna oturmadan görevden alınan müdür olarak Türk bürokrasi tarihine geçmişti.

9550.jpg

Adana bürokrasisinde yaşanan kaostan sonra, Ataşbak'ın bir yardımcısının müdür vekili olarak Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürüteceği öğrenildi.

Gelişmeler ve atama rüzgarı tam dinmişken, Mustafa Lavkor’un vekaleten müdür olarak atandığı bilgisi basın kuruluşuna düştü.

Adana spor kamuoyunun yakından tanıdığı ve 25 yıldır Adana Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü'nde olan Mustafa Lavkor'un geçici olarak müdürlüğe vekaleten atanması, Adana kamuoyunda tepkilere yol açtı. Lavkor, spor camiasında tartışılan bir isim olarak tanınıyor.

Mustafa Lavkor'un müdür vekilliğine getirilmesine, özellikle geçmişte yargılandığı davalar nedeniyle büyük tepki gösteriliyor. Lavkor'un mahkemelerde yargılanma nedeninin önümüzdeki günlerde ortaya çıkmasıyla birlikte, bürokrasi camiası ve atamayı yapanların sorun yaşaması muhtemel olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Ataşbak'ın göreve yeniden dönebilmek adına Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde girişimlerini sürdürdüğü, AK Partili bir Adana Milletvekilin Ataşbak'ı ısrarla istediği, il yönetim kurulu üyelerinin bazılarının da ilgili vekilin görüşleri doğrultusunda bakanlık yetkililerine kulis çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum