1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar: Sarıçam Adana'nın incisi olacak
Karalar: Sarıçam Adana'nın incisi olacak

Karalar: Sarıçam Adana'nın incisi olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Platformu'nda Adana gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

A+A-

Sarıçam Platformu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

tt1.jpg

Sarıçam Platformu Başkanı Taner Talaş, açılışta yaptığı konuşmada, “Sayın Karalar’ı en son seçim çalışmaları sürecinde, seçimlerden önce ağırlamıştık. Zaman hızla akıp geçiyor, 8 ay olmuş. O günlerde adaydı şuan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ağırlıyoruz. Kendisi Adana için elini taşın altına koydu. Adana için elini taşın altına koyan herkese saygı duymamız ve desteklememiz gerekiyor. Sarıçam için de konuşmamız gerekirse birçok avantajı olan Adana’nın gelecek vaat eden ilçesi olarak öne çıkıyor. 20 bin konut yapıldı. Sarıçam çöplüğü ve bitirilmeyi bekleyen stadyum Sarıçam’ın önündeki en büyük sorun olarak bu ilçenin önünde duruyor. Devlet ve yerel yönetimlerin vaatlerine inanıp yatırım yapan 7 müteahhit arkadaşımız Sarıçam’da iflas ettikten sonra intihar etti. Faizlerin 0,99’a düşmesi ile birlikte ev satışlarında yeniden bir hareket görüyoruz. Dezavantajları da avantaja çevrildiği zaman Sarıçam’da istihdam, sosyal hayat da hızla yol kat edecektir. ‘Tekeden süt çıkmaz’ derler ama Sarıçam Platform olarak biz Sayın Karalar’ın tekeden sütü çıkaracağına inanıyoruz, kendisine başarılar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

z3-001.jpg

“DERTLEŞMEYE GELDİM”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sizlerin taleplerini çözmek için yola çıktık, birbirimizi anlamak durumundayız. Adana Büyükşehir Belediyesi gelirinin 4 kat fazlası borçlu. Böyle bir müessesenin durumunu düşünün. Ama bu durumdan belediyeyi kurtarmak için yola çıktık. Adana Sanayi Odası’na ve Adana Ticaret Odası’na arkadaşlarımı gönderdim. Öyle bir sistem kuracağız ki, ne kadar bizim ihtiyacımızı karşılayacak firma varsa onlara mail gidecek. Teklif göndermelerini isteyeceğiz. Bütün ihalelerimizi açık ve canlı yayında yapacağız.

z1-001.jpg

Aylık gelir-gider dengesi çok bozuk. Benim zamanımda da 30 Milyon TL kur farkından, 3 aylık süreçte de 130 Milyon TL bütçe açık verdi. Muhtemelen Ağustos ayında bu bütçe açığı düşecek, Ocak ayı gelmeden de bütçeyi denk hale getireceğiz. Bütçeyi denk hale getirmek de bir işe yaramıyor.  Bütçeyi artıya çevirip borç ödeyip, hizmet üreteceğiz. Bu sebeple eleman azaltıyoruz. Bu da çok eleştiriliyor. Bu katır bu yükü taşımıyor. Gelirlerimizin yüzde 68’i personele gidiyor. Oysa Hüseyin Sözlü’nün de CNN Türk’te, Habertürk’te çıkan demeçleri var. “Çıkışlar devam edecek, başka çaremiz yok.” Sürgüne gönderilenlere “Tufanbeyli de Adana’nın bir ilçesidir, sürgün yeri değildir” dememiş gibi beni eleştiriyorlar. Personel çıkarıyorum diye beni eleştiren Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çıkardığı personel sayısı 8 bin! Bir şeye yanlış diyorsanız dün de bugün de yarın da yanlış demelisiniz.

z2-001.jpg

Bunları söylemek belki utanç verici olacak ama bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Belediyeye geldim, 109 araç sinekle mücadele için taahhüt edilmiş. Ben geldim 45 araca tedbir koyduruldu. 25 araçla sinekle mücadele yaptık. Benim daire başkanlarım göreve ilk geldiğimde sorduğum sorulara “Aracımız yok, paramız yok, asfaltımız yok, mazotumuz yok” diye cevaplar veriyordu. Böyle bir belediyeye başkan oldu bu kardeşiniz.

tt3.jpg

Büyükşehir otobüslerinde bir çalışma yaptık, 40 metrelik devasa otobüslerde günde 2 kişi taşıyan otobüsler ortaya çıktı. Otobüsler ayda 10 Milyar TL, Ekmek fabrikamız ayda 5 Milyar TL zarar ediyor.

Kırsal ilçelerimizde 15 Eylül’e kadar asfalt çalışmaları yapacağız. 15 Eylül’den sonra asfalt çalışmalarımız merkezde devam edecek.

Son dönemde verilen 3 büyük ihale var. Müteaahite proje yaptırmışlar, yaklaşık maliyetini müteahhit hesaplıyor ve bu projeyle ihaleye çıkmışlar. Yedigöze Barajı’ndan yaklaşık 163 köye Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık merkezine su getirme işi 351 Milyon TL’ye ihale ediliyor. Baktığınız zaman çok güzel. Ama o kadar seçim yatırımı kokuyor ki incelemek için projeyi durdurdum. Projenin %20’si gerçekleştiğinde 310 Milyon TL olacak. Bu da Yedigöze Barajı’ndan arıtmaya kadar olan kısım. Yani Kozan’a, İmamoğlu’na gelmiyor. Bu projeyle devam etsek 1 Milyar 652 Milyon TL’ye bitecek. Bu parayı ASKİ bulamaz, bu proje de bitmezdi. Ne yapabiliriz diye tekrar bir çalışma yaptık. Yaptığımız projede 310 Milyon TL’ye %20’si biten projenin tamamını 285 Milyon TL’ye kredi bulursak bitireceğiz. 1 Milyar 300 Milyon TL belediyenin kasasında kalacak, zaten şuanda da böyle bir paramız yok. Bu paralar hepimizin parası.

zt2.jpg

DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ’NÜ BİTİRMEK İSTİYORUZ

Devlet Bahçeli Köprü projesi doğrudur, yanlıştır ama bu projenin bitmesi gerekiyor. Adana Şehir Hastanesi, Balcalı Hastanesi, öğrenci yurdu ve üniversitelere kestirmeden ulaşım gerekiyor, toplu taşıma da gelmedi. Büyükşehir meclis üyesi olarak biz de köprü için borçlanmaya 120 Milyon TL onay verdik, iptal oldu. 220 Milyon TL borçlanma istediler, buna da onay verdik. Devlet Bahçeli Köprüsü için 105 Milyon TL para harcanmış, gerçekleştirme şuanda %30. 105 Milyon TL yüklenici firmanın alacağına girmiş ama köprü için ödenen bir kuruş yok. Köprünün bitirilmesi için 539 Milyon TL gerekiyor. 3 sene önce hızlı davranılıp bitirilseydi 200 Milyon TL’ye bitirecekken şuanda maliyet bağlantı yollarına harcanacak tutarla birlikte minimum 850 Milyon TL olmuş durumda.

SARIÇAM ÇÖPLÜĞÜNDEKİ KOKUYU EN AZA İNDİRECEĞİM

Sarıçam çöplüğü ile ilgili çalışmalara başladık. Çöplükten enerji üretme projesi üzerinde çalışıyoruz. Seçimlerden önce sizi ziyaret ettiğimde çöplüğü taşırım sözü vermedim ama kokuyu en aza indireceğim dedim bunu da yapacağım. Bunu yapacağımızda da Türkiye’de en çok uğraşılan belediye başkanı ben olurum. Biliyorsunuz sonra PKK’lı FETÖ’cü diyorlar.

zt3.jpg

TEFTİŞ KURULU BAŞKANIMA FETÖ’CÜ DEDİLER

Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye deneyimli iki teftiş kurulu başkanı getirdim. Zehir gibi iki arkadaş. FETÖ’cü dediler, şoke oldum. Arkadaşlara hemen talimat verdim, araştırın dedim. 1,5 sayfa bir iddianame düzenlenmiş. FETÖ’ye dair hiçbir emare yok, şirket ortaklarının da hiçbir emaresi yok. Kovuşturmaya gerek yoktur sonucu çıkmış. Bizim bazı gazeteci arkadaşlarımız da bunu haber yaptılar. Gazetecilik bu olmamalı.

ŞEFKATLİ’NİN İHALESİNİN HER TARAFI TEZGÂH

Murat Şefkatli bir ihale alıyor. 100 bin adet su saati etirecek, 29 bin adet saat gelmiş 81 bin adet saat ortada yok. Her tarafı tezgâh bir ihale. 360 TL’ye saat takacak, ortada saat yok. Biz bu ihaleyi iptal ettik, şuanda 80 TL’ye saat takıyoruz. Eski parayla 28 Milyar TL vatandaşın cebinde kaldı.

anahtar-001.jpg

SARIÇAM PLATFORMU’NDAN BAŞKAN KARALAR’A ALTIN ANAHTAR

Avukat Bülent Maraklı, Sarıçam Platformu adına Başkan Karalar’a sembolik altın anahtar hediye etti. Maraklı konuşmasında, “Sarıçam’ın anahtarının bir anlamı var. Adanalılara ve Zeydan Başkan’a yeni bir kapı açıldı. Bu kapının açılmasıyla birlikte Adanalılar adaletle, şeffaflıkla ve liyakatle yönetilecek. Zeydan Başkan’a yürekten başarılar diliyoruz” dedi. Sarıçam’ın anahtarına layık olmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Karalar, “Kuzey ilçelerimizin sosyolojik birleşimi olan merkez ilçemiz Sarıçam Adana’nın incisi olacak, benim aldığım tedbirlerle hizmet hamlesi başlayacak, Sarıçam da bu hizmetlerden en iyi şekilde nasibini alacak” ifadelerini kullandı.

zt.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum