1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karalar'dan Avcı'ya yanıt: Bir kere 3 bin kişiyi işten atmak diye bir şey yok
Karalar'dan Avcı'ya yanıt: Bir kere 3 bin kişiyi işten atmak diye bir şey yok

Karalar'dan Avcı'ya yanıt: Bir kere 3 bin kişiyi işten atmak diye bir şey yok

Çukurova Press Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Engin Kanber'i ziyaret eden Karalar, önemli açıklamalarda bulundu

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’nın dün Çukurova Press Gazetesi manşetinde yer alan “Karalar 3 bin Adanalının ekmeğiyle oynadı” yolundaki açıklaması ile ilgili olarak, “Bu rakam doğru değil. Büyükşehir Belediyesi’nde 1000 civarında bir insanın iş akdinin askıya alındığını söyleyebiliriz” dedi.

İşte Çukurova Press Gazetesi'nden Sabit Özkeser ve Ali Boz'a açıklamalarda bulunan Karalar röportajı:

“BİR KERE 3 BİN KİŞİYİ İŞTEN ATMAK DİYE BİR ŞEY YOK”

“Bünyamin Başkanı insan olarak severim. İyi de diyebildiğim bir şahsiyettir. Ama üzüntüyle söylemeliyim ki ne yazık ki; önemli bir siyasal partinin il başkanı duyuma göre hareket edip ve doğru olmayan bir sürü ifade kullanıyor. Bir kere 3 bin kişiyi atmak diye bir şey yok. Bizim iş akdini askıya aldığımız adam sayısı bin 776’dır 1800 bile değil. Bunun içerisinde 350 tane sözleşmeli var. Onu da çıkarırsanız çünkü hepsi geri döndü ve bu da yaklaşık 1400 kişi olur. Bu rakamın içerisinde ASKİ’nin 450-500 rakamı da var. Hesabını yaptığımızda yani Büyükşehir Belediyesi’nden 1000 civarında bir insanın iş akdinin askıya alındığını söyleyebiliriz. Acaba; 48 sözleşmeliyi 461 sözleşmeli yapan, 8 bin çalışanı 15 bin üzerinde yapan, maaş bile ödeyemez bir hale getiren belediye mi suçlu, yoksa belediyeyi millete hizmet eder bir hale getirmeye çalışan mı suçlu ? Adanalıyız biz ya…

“2.5 MİLYON ADANALIYA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Bizim sadece 15 bin insana sorumluluğumuz yok, bizim 2.5 milyon Adanalıya sorumluluğumuz var. Adanayı tıkayan bir pozisyon vardı. Nasıl bir saldırı olursa olsun, nasıl bir eleştiri olursa olsun ben bunu söylemeye devam edeceğim. Çünkü bu normal bir borç değil. Elbette borç yiğidin kamçısıdır. Dönebilen borç borçtur, dönebilen…Siz döndürebilirsiniz, borçlanırsınız, borcunuzu ödersiniz, aynı zamanda hizmet de yapabilirsiniz. Böyle bir pozisyonunuz var ise sorun yoktur. Bunu konuşmanın da bir anlamı yok. Ama siz 4.5 milyar borcu kucağınızda bulmuşsanız, mazot alamaz bir belediye almışsanız, işçi 4-5 ayda bir maaş alabilen bir belediye almışsanız bunu söylemek zorundasınız. Bunu anlatmak zorundasınız. Bu kaosu çözen mi suçlu, bu kaosu yaratan mı suçlu? Bir başka ifade; o kadar yanlış şeyler söyledi ki, ben İl Başkanı olsam bana gelen ifadelerin hiçbirini araştırmadan, soruşturmadan ne basına veririm, ne de televizyona veririm…Bu doğru mudur, yanlış mıdır? 3 bin kişi işten çıkış olayı yanlıştır. Bir başkana neden mahcup olacaksın…

“ZEYDAN KARALAR MATEMATİKÇİ BİR ADAMDIR”

İkincisi 6.13 milyar borç şöyle; Bunu da doğru anlamadılar. ASKİ’nin borcu, Büyükşehir’in borcu, 7 tane şirketin borcu toplam 6.13 milyar. Zeydan Karalar dün 4.3 dedi, bugün 4.5 dedi filan…Zeydan Karalar matematikçi bir adamdır. 3.2 dedik doğru, 3.9 dedik o da doğru, 4.5 dedik o da doğru. Ama bunların hepsinin bir temeli var. 3.2 dedik çünkü biz de meclis üyesiyiz. Bütçede devreden borç 3.2 idi, ne diyeyim ben ? resmi evrakta 3.2 yazıyor. Bir hesaplattık çıktı 3.9. Arkasından bir şeyi fark ettim; normal devletin işlemiş olduğu ve ödenmekte olan faizler yok içinde. Neden faizler yok dedik ? aldığımız cevap ‘biz onları koymuyoruz’… Kardeşim bu borç değil mi ? devletin alacağı değil mi bu ? bu faizi koyun dedik ve 4.5 milyar çıktı. Benim söylemimde ufacık da olsa bir sapma olmaz. Ben başkası değilim. Başkaları gelir birisi kulağına bir şey fısıldar ve o fısıldamayla hareket eder. Bir daha söylüyorum; şu anda ASKİ’nin borcu, Büyükşehir’in borcu ve şirketlerin tamamının borcu 6.13 milyardır.

“DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ’NÜ 100 MİLYONA HESAP EDERLER, 850 MİLYONA TAMAMLARLAR”

Bir tanesi diyor ki; 1.5 milyar lirayı nereye harcadın. Anlamıyor; adam zekasını kullanmıyor, adam kötü niyetli. Aha buldum bir şeyler Zeydan Karalar hakkında diyor, bulaman kardeşim Zeydan Karalar için…Feke’ye sadec e 25 milyonluk yatırım yaptım. Ben Aladağ’a gittim ve buranın halkı söylüyor; 10 yılda çözülmeyen işleri ben 1 yılda çözdüm. Feke’de 5 yılda 3 köprü yapılmış, biz 1 yılda 5 tane köprü yaptık. Siyaset yapacağız ama doğru temellerde siyaset yaparsak güven telakki ederiz. Bana verdikleri kitapçıkta 3.2 milyar borç vardı, 2 milyar da gelir vardı. 2 milyar gelir 1.3 ile bitti. O da bizim gayretimizle. Hiç öyle bir şey olmaz. Devlet Bahçeli Köprüsü’nü 100 milyon liraya hesap ederler, 850 milyon liraya tamamlarlar. Bunların yaptığı hesap bu. Neyi konuşuyorlar ? Bizim öyle bir hesabımız yok.

“İVEDİ 13.5 KİLOMETRE METRO’NUN 2. ETAP HATTI YAPILMASI LAZIM”

Bütün kentlerde aslında Metrolar devralandı hükümet tarafından İzmir ve Adana hariç. Devredilmesi konusunda bizim de talebimiz oldu Sayın Cumhurbaşkanımızdan.Yapar-yapmaz, yaparsa da Adana ona müteşekkil olur. Ama şu anda ivedi 13.5 kilometre Metro’nun 2. etaphattı yapılması lazım. Projemizi yeniledik. Şehir Hastanesini, Balcalı Hastanesini, Stadyumu ekledik. Yaklaşık 200-250 milyon dolarlık bir yatırım. Hazine garantisi istiyoruz. Hazine garantisi dışında kredi arıyoruz. Bulabilirsek başlayacağız. Şu anda Adana’nın en önemli projelerinden bir tanesi de Metro’dur. İkinci bir etaba ek bir proje sadece Turgut Özal Bulvarı’ndan Devlet Bahçeli Köprüsü bittiği zaman oradan yine bir Metro, ya da tramvay ya da Metrobüs ihalesi düşünüyoruz. Metro’nun Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesini umuyoruz ve bekliyoruz..1.2 milyar borcu bulunan Metronun devredilmesi Adana’yı rahatlatır. Bu ay Maliye’nin bize istihkakı 72 milyon. Mersin’in ise 100 milyon. Mersin bizden daha küçük bir şehir. Adana’nın ihtiyacı daha fazla.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.