1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Kebap ve Şalgam Festivali' ile ilgili Özgür Özel'den açıklama
'Kebap ve Şalgam Festivali' ile ilgili Özgür Özel'den açıklama

'Kebap ve Şalgam Festivali' ile ilgili Özgür Özel'den açıklama

Adana Valiliği tarafından, hafta sonu düzenlenmesi planlanan 'Kebap ve Şalgam Festivali'nin iptal edilmesine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklama yaptı.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu festivalde bugüne kadar hiçbir olumsuz mesele yaşanmadığını söyleyerek, "Adı 2015'ten beri Şalgam ve Kebap Festivali olarak anılıyorken siz bunu rakı festivali olarak nitelendirerek ne yapmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum." diye konuştu.

Özel, söz konusu uygulamanın, insanların yaşam biçimine müdahale olduğunu söyleyen Özel, bunu sonuna kadar reddettiklerini dile getirdi. 


Özel'in ifadeleri şöyle:

"Anadolu’da IŞİD’in dayattığı gibi bir yaşam tarzı yoktur. Anadolu’da komşusunun yaşam tarzına, giyimine, yediğine içtiğine karışmayan, yasını da iyi gününü de paylaşan, kendi içtiği iki duble rakıyı günah saymayan, yılbaşında oynadığı tombalayı kumar saymayan, bambaşka bir Anadolu müslümanlığı anlayışı da vardır, bunların hiçbirini yapmayan daha muhafazakar yaklaşanlar da vardır. Biz devletin bakanının veya milletvekillerinin bir tek, 'Geçmişimizde o yok, geçmişimizde bu yok'. İçmeyene de laf söylemeyiz, içene de söylemeyiz.Görevini aksatmadan, başkasının özgürlük alanına karışmadan, başkasının yaşam biçimini etkilemeden, her türlü özgürlüğün arkasındayız. Bir yerlerde insanlar ‘rakı’ demeye korkacaklarsa, sizin yaptığınız iş yaşam biçimine müdahaledir, bunu sonuna kadar da reddediyorum." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum