1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kıbrıs Gazisi Akıncı istifa edip rum damadı ile yaşasın
Kıbrıs Gazisi Akıncı istifa edip rum damadı ile yaşasın

Kıbrıs Gazisi Akıncı istifa edip rum damadı ile yaşasın

Kıbrıs Gazisi ve Türk Ocağı Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Uygur: "Tarih bilgisinden yoksun bu şahsın, o koltuktan derhal istifa ederek Ada’yı terk etmesini ve belki de rum damadıyla birlikte yaşamaya başlaması daha iyi olacaktır."

A+A-

Türk Ocağı Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun katılımıyla Kıbrıs Gazisi Abdurrahman Uygur'un yaptığı basın açıklaması şöyle: 
" Sayın Adana’lılar ve Basınımızın temsilcileri;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamında oturan  Mustafa Akıncı son olarak yapmış olduğu açıklamasında geçmişi unutmuş, sanki Hatay daha önce başka bir ülkenin toprağıymış gibi Hatay’ın Türkiye’ye ilhakını gündeme taşıyarak “ HATAY GİBİ YUTULMAK İSTEMİYORUZ”  diyerek hem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesine hem de Hatay Cumhurbaşkanlığı yapan Tayfur Sökmen’e dil uzatmıştır.  Ancak Akıncı’nın tarih bilmediği ve KKTC tarihinden haberi olmadığı ortadadır.
Şöyle ki;
1960 anlaşmasıyla kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti sonrası rumların Türk’lere yapmış oldukları zulüm ve katliamları görmezden gelmiştir. Erenköy direnişini ve 1964 yılında Uçağıyla Adaya göreve giden ve İkinci Dünya savaşından sonra ilk Türk Hava şehidi Cengiz TOPEL’i bilmeyen ve yine Kıbrıs Türklerinin silahlı mücadelesi için küçük kayıkla Kıbrıs’tan Türkiye’ye gelen ve adına bereketçi denilen mücahitleri yok saymıştır.

2222.jpg

Ayrıca Dr.Fazıl Küçük’ü, Rauf Raif Denktaş’ı, Dr.Burhan Nalbantoğlu gibi isimleri tanımamıştır.
Ayrıca yine o yıllarda Türkiye Cumhuriyetinin de desteği ile Adada kurulan Türk Mukavemet Teşkilatını  oluşturan Türk Silahlı Kuvvetlerinin  değerli komutanları Ali Rıza Vuruşkan,  Necmettin Ece, Şefik Karakurt gibi muvazzaf subaylar ve Türkiye’de Tüm.Gen. Daniş Karabelen, Binb. İsmail Tansu ve diğer görevlilerin yapmış oldukları çalışmalar neticesi bugünkü KKTC var olmuştur.

Biraz önce açıklandığı üzere 21 Aralık kanlı noel olaylarını, 103 köyün EOKA’cı rumlar tarafından göçe mecbur edildiğini ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatına  o dönemin Başbakanı  merhum Bülent Ecevit’in “ Biz adaya savaş için gitmiyoruz, hem Türk’lere hem de rumlara barış için gidiyoruz, bize ateş açılmadığı sürece ateşle karşılık verilmeyecektir” sözlerini hiçe sayarak “ SAVAŞTI” diyerek rumlara yakın tavır sergilediğini biliyoruz.

Benim de için de yer aldığım 1974 Kıbrıs Barış Harekatını ve sonuçlarını görmezden gelerek bugünkü oturduğu koltuğun  bu harekat sayesinde kurulan KKTC Cumhurbaşkanlığı koltuğu olduğunu hiçe sayarak bu tür konuşmalarla EOKA’cı rumlara hizmet ettiğini bir kez daha açığa vurmuştur.

Tarih bilgisinden yoksun bu şahsın, o koltuktan derhal istifa ederek  Ada’yı terk etmesini ve belki de rum damadıyla birlikte yaşamaya başlaması daha iyi olacaktır.

Kıbrıs Gazisi olarak halen Türkiye’de,  gazilerin KKTC’de mücahitlerin hayatta olduğu bugünlerde böyle yersiz konuşmalar yapması kime hizmet etmek istediğini de göstermiştir.

Daha geniş bir şekilde açıklanması gereken bilgiler olmakla beraber zamanın darlığı nedeniyle bir kez daha Mustafa Akıncı’nın derhal istifa etmesi gerektiğini hatırlatır, bu ve buna benzer açıklamaları nedeniyle kendisini kınıyorum ve diyorum ki;

BİZ KIBRIS GAZİLERİ VE KKTC MÜCAHİTLERİ HAYATTA OLDUKLARI MÜDDETÇE EMELİNE ULAŞAMAYACAKSIN. BUNU BÖYLE BİL !
Abdurrahman UYGUR
KIBRIS GAZİSİ
Adana Türk Ocağı Yön.Krl.Üyesi"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.