1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kısacık: Kahvelerde bile insanlar masalarını ayırır hale geldi
Kısacık: Kahvelerde bile insanlar masalarını ayırır hale geldi

Kısacık: Kahvelerde bile insanlar masalarını ayırır hale geldi

DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, Çukurova Press Gazetesi'nden Sabit Özkeser'e konuştu

A+A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, partilerine olan ilginin her geçen daha da arttığını vurgulayarak, “DEVA Partisi çığ gibi büyüyor. Genel Başkanımız Ali Babacan bu yola ‘heyecan olsun, bir iş yapalım ve çıkalım’ diye çıkmadı. DEVA Partisi’ne ihtiyaç duyulduğu için kurulmuştur” dedi.

SEYHAN İLÇE BAŞKANI HALİT ACI OLDU

Çukurova Press Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kanber ile İşadamı Ahmet Solmaz’ı makamında kabul eden Kısacık, Çukurova Press'ten Sabit Özkeser'e konuştu. Partisinin Seyhan İlçe Başkanlığı görevine Halit Acı’nın getirildiğini de gazetemize açıkladı. Kısa bir süre önce yeni oluşan Adana İl Yönetim Kurulu üyelerini tanıtan DEVA Partisi’nin kurucu İl Başkan Sadullah Kısacık, “Bütün Adana’yı kucaklayacak ve en iyi bir biçimde temsil edecek bir yönetim kurulunu Adana’da oluşturduk. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımız, alanlarında sevilen, sayılan, güven veren önemli ailelerden oluşmaktadır” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR TEVECCÜHLE KARŞILAŞTIK”

Partisinin kuruluşunun amacını anlatan Kısacık, Ali Babacan gibi bir lider bir profilinin olmadığını da vurgularken, “Partimize olan ilgi biz 16 Temmuz 2020 tarihinde ilk atandığımızda gerçekten de ilk başta büyük bir teveccühle karşılaştık. Sayın Ali Babacan ilk HaberTürk televizyonuna konuk olduğunda ‘AliBabacan.com.tr’ diye kendi sitesinin duyurusunu yapmıştı ve daha parti kurulmamıştı. O günden itibaren Adana’da da ‘biz Ali Babacan’la yol yürümek istiyoruz’ diyenler başvurmuştu. Daha sonra DEVA Partisi’nin kurulmasıyla birlikte süreç daha da hızlandı. Yaklaşık olarak 1750 kişi zaten halihazırda gönüllü bekliyordu” dedi.

“DEVA PARTİSİ BİRLEŞTİRİCİ OLACAK”

AK Parti’nin şu anda iktidar tarihinin en kötü zamanlarını yaşadığını ve güvenini sürekli kaybettiğini de ileri süren DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, “Türkiye siyaseti öyle bir hale geldi ki; bir masada oturup vatandaşlar olarak ortak siyasal karar veremediğimiz sürece biz ne ekonomide ne başka bir alanda başarı kazanamayız. Bu siyasal birlik bölündü. Kahvelerde bile şu anda insanlar masalarını ayırır hale geldi. Bu kadar gergin bir ortam var. DEVA Partisi birleştirici olacak. DEVA Partisi iktidarında herkes siyasal anlamda oturup birbirini kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden, hain vesaire şudur budur demeden kararını verecektir” şeklinde konuştu.

Adana’daki yönetim tanıtım toplantılarının çok güzel geçtiğine de dikkat çeken Kısacık daha sonra şöyle devam etti:

“BİZDE TREND HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

“Yeni bir partide yeni bir camia tabii ‘ilk kurucular kimlerden oluşuyor’ diye ona bakılıyordu. Önemli bir durumdu. Çünkü insanlar; ‘Bu nasıl olacak, kimler olacak, güçlü bir yönetim olacak mı acaba ’ diye düşüncesi vardı. Özellikle yönetim kurulumuzun açıklanmasından sonra gerçekten de ilgi daha da katlandı. Çünkü biz yönetimde şuna önem verdik; alanlarında sevilen, sayılan yada önemli ailelerden kişiler almaya çalıştık. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Tabii insanlar sevilen, sayılan yada önemli aileleri görünce bir güven geldi ve partimize her geçen gün ilgi artmaya da devam etmektedir. Şu anda AK Parti de dahil diğer partilerdeki mevcut istifa süreci, çatlaklar vesaireler ile beraber DEVA’ya olan ilgi şu anda gerçekten bunu siyaseten söylemiyorum, her gün bize gelen telefon sayısı daha da artıyor. Trend önemlidir. Yani bugün 30 kişi geliyorsa, yarın 40 kişi, ertesi gün 50 kişi geliyorsa doğru yoldayız demektir. Bizde trend gerçekten şu anda artarak gidiyor.

“ALİ BABACAN GİBİ BİR LİDER PROFİLİ YOK”

Dediğim gibi bizde 1750 civarında başvuru var internette. Çok enteresan. Ona baktığımız zaman samimiyetle söylüyorum AK Parti’li daha az. Ya hiç daha önce apolitik olmuş, politikanın hiç kendine cazip gelmemiş birçok arkadaşımız var. Hiçbir daha önce bir siyasi görüşü bile olmayan hatta. Çünkü; hiçbir lider kendine hitap etmemiş. Özellikle genç kuşak onu gördü. Genç kuşak siyasetten kopmuş apolitik olmuş. Çünkü; Ali Babacan gibi bir lider profili yok. Bakıyorsunuz; hep belli bir yaşın üstünde, halen eski söylemleri konuşan liderler var. İlk defa biri mülayim, direk verilerle reel konuşan bir lider gençler görünce özellikle Youtube kanallarındaki o hareketle birlikte o belgesellerle vesaire beraber gençlerde bir akım kendiliğinden oluştu.

“KİMSE SAYGINLIĞINA MEVCUT İKTİDAR DA DAHİL EN UFAK BİRŞEY SÖYLEYEMEZ”

CHP içerisinde yetişmiş Adnan Menderes ve arkadaşları bu partiden koparak Demokrat Parti’yi kurmuşlardır ve ilk seçimde iktidar olmuştur. Orada Adnan Menderes’in bir hikayesi vardır, bir siyasi kariyeri vardır, bir siyasi oturmuşluğu vardır. Aynı şekilde Refah Partisi’nin içinden çıkmış olan Tayyip Erdoğan ve arkadaşları yeni bir parti kurarak ilk seçimde iktidar olmuşlardır. Ama onun arkasında Tayyip Erdoğan’ın yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından başlayan bir hikayesi vardır. Şimdi aynı şekilde Ali Babacan’ın yaklaşık 15 yıl Türkiye’nin belki de en uzun bakanlık yaptığı bir başarı hikayesi var. Kurumlara hakimiyeti var. Türkiye içerisinde bir saygın isim. Şu anda kimse saygınlığına mevcut iktidar da dahil en ufak bir şey söyleyemez. 15 yıl siz kurum yönetmişsiniz, bakanlık yapmışsınız bir tane evrak yanlış imzalı yada bir tane yanlış hiç sunamıyorlar. 15 yıl içerisinde hiçbir akrabası, hiçbir kardeşi, hiçbir dostu şunu yaptı, buna kıyak çekti asla duyamazsınız. Dolayısıyla bu önemli ve bu bir hikayedir. Ayna zamanda yurtdışında Sayın Ali Babacan’ın bir prestiji de var. O da çok önemli. Bir yurtdışına gittiğiniz zaman, bir sunum yaptığınız zaman, bir konuştuğunuz zaman, Türkiye ile ilgili şunlar olacak gibi bir güveni de vardır.

“İHTİYAÇ YOK İKEN BİR PARTİNİN ORTAYA ÇIKMASI KENDİ KENDİNİ BİTİRİR”

15 yıl iktidarın hemen hemen tüm kademesinde çalmışmış, bakanlık yapmış ve MKYK’nın hepsinde bulunmuş, parti kurucusu bir Genel Başkanımız ‘hani bu yola heyecan olsun, bir iş yapalım, bir çıkalım’ diye çıkmaz. Genel Başkanımızın bir devlet ve siyasi tecrübesi var. Sonuç olarak Ali bey de bu işe karar verirken hemen karar vermedi ama bir boşluk vardı. Bir ihtiyaç vardı. Zaten her şey bir ihtiyacı gidermek üzeredir. İnsanlar ekmeklerini de o şekilde kazanırlar. Ticaret yaparken de ne yaparsınız; bakarsınız şurada bir şeye ihtiyaç var dersiniz, kurarsınız. Partiler de öyledir. İhtiyaç yok iken bir partinin ortaya çıkması kendi kendini bitirir. Geçmişte de bu oldu.Trendler iyi iken, insanların belli bir memnuniyeti var iken parti kurarsanız kimseden bir şey gelmez siz de iktidara gelemezsiniz, hatta barajı da aşamazsınız.

“AK PARTİ ŞU ANDA GERÇEKTEN İKTİDAR TARİHİNİN EN KÖTÜ ZAMANLARINI YAŞIYOR”

Ama bizim şu anda geldiğimiz sürece baktığımızda; AK Parti şu anda gerçekten iktidar tarihinin en kötü zamanlarını yaşıyor. Güveni sürekli kaybediyor ve çatışmalar şu anda kendi içlerinde de birtakım şeyler artık gün yüzüne çıktı. Son olarak Bakan Berat Albayrak’ın ayrılması ve ekonomik durumun geldiği nokta ortada. Mesela her zaman diyorduk biz; ‘dilinizi biraz daha yumuşatın, ekonomiye güven verin, bak ülkeyi kabile devleti gibi yönettiğinizi zannediyor dışarıdakiler’. Dolayısıyla güven yok. Bakın şu son bir haftada hafif dil yumuşayınca ve ‘Demokraside ve hukukta da reform yapacağız’ söylentisi bile doları ve faizi düşürdü. Dışarıdan para bulunmadı, swap yapmadık ve bir söylentiyle hava bir anda değişti. Yıllarca bunu söylüyorduk ama bir şey ifade etmiyordu. Bizim şu anda temel sıkıntımız güven sıkıntısıydı. Bu ülkeyi yönetilemez hale getiriyordu. Keşke bu dili 3-4 yıl önce konuşsalardı. Ben çocuğumun bezini 3 sene öncesinden aldığımın yaklaşık 3 katına alıyorum. Araba fiyatları uçtu. Diyorlar ya; ‘tamam reform yapalım her şey güllük gülistanlık olsun’ ama biz bunun bedelini ödedik ve ödüyoruz. Bunun yüzünden belki binlerce esnaf kepenk kapattı, işini yürütemedi ve iflas etti. Keşke önceden yapsaydı bu dili…

“DEVA PARTİSİ OLARAK SİYASAL BİRLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Türkiye siyaseti öyle bir hale geldi ki; bir masada oturup vatandaşlar olarak ortak siyasal karar veremediğimiz sürece biz ne ekonomide ne başka bir alanda başarı kazanamayız. Bu siyasal birlik bölündü. Kahvelerde bile şu anda insanlar masalarını ayırır hale geldi. Bu kadar gergin bir ortam var. DEVA Partisi birleştirici olacak. DEVA Partisi iktidarında herkes siyasal anlamda oturup birbirini kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden, hain vesaire şudur budur demeden kararını verecektir ve sonraki herkesin kendi yaşayış tarzıdır, kendi inancıdır, kendi görüşüdür ona göre. Biz siyasal birliği sağladığımız sürece ekonomide de eğitimde de her türlü konuda tüm engelleri aşacağımıza inanıyorum. Bizim şu anda sıkıntımız; siyasal birliğimiz yok, parçalanmışız, bölünmüşüz. Bir masa etrafında oturamıyoruz, konuşamıyoruz, direk birbirimizle önyargılı hareket ediyoruz. Ama Ali beyde bu yoktur. Reel konuşur, verilerle konuşur. Herkesle bu anlamda konuşur. İdeolojik değil, verilerle… Çünkü ekonomi ideoloji ile dönmüyor, verilerle dönüyor.

DEVA PARTİSİ ADANA İL YÖNETİM KURULU

Sadullah Kısacık (İl Başkanı) Atsız Kürşat Yıldırım Ayşe Burcu Bilir Bilal Apuhan Burak Elitaş Casım Korkmaz Cemal Burak Karamustafalıoğlu Dilek Melahat Yalçın Duran Arman Gürışık Elif Şeyma Tepeli Ferit Şen Fethi Parlak Gözde Karagöl Güler Tuzcu Hamza Milli Hasan Erdeve Hasan Gülşen İlker Gezerşen Lütfiye Nar Mehmet Ali Önal Mehmet Demir Mesut Çetin Mevlüt Tansel Ün Muhammet Baha Karakaş Mustafa Oğuz Yiğit Oğuzhan Bekaroğlu Oya Derin Ömer Faruk Talaş Özlem Öncel Selçuk Sami Özsoylu Selin Çoşar Semra Sakar Sibel Demirci Şenel Servi Şevket Göçer Şihmuz Sönmez Tamer Gizir Taner Özünal Tenay Akın Akyol Tuğba Tuna, Tuğrul Yastı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.