1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Koray Sarısaçlı'yı Furkancılar mı kaçırdı? Dava adli mi yoksa siyasi mi?
Koray Sarısaçlı'yı Furkancılar mı kaçırdı? Dava adli mi yoksa siyasi mi?

Koray Sarısaçlı'yı Furkancılar mı kaçırdı? Dava adli mi yoksa siyasi mi?

2 yıl önce Adana’da Furkancıların kaçırdığı iddia edilen Koray Sarısaçlı’nın davasına sayılı günler kala cemaatin lideri Alparslan Kuytul’un yalan beyanlarla mahkemeyi etkilemeye çalıştığı ileri sürüldü.

A+A-

İş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılıp işkence yapıldığı iddiasıyla açılan davada, Furkancıların mahkemeyi yalan bilgilerle yönlendirerek sanıkların tamamının tahliye etmeye çalıştığı belirtildi. 8 Eylül 2021’de Adana’da meydana gelen olayla ilgili Sarısaçlı’nın avukatlığını yapan Adem Tural, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Furkancıların lideri Alpaslan Kuytul’un kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini, duruşma öncesinde mahkemeyi etkilemeye çalıştığını ifade etti.

Tural, Furkancıların Sarısaçlı’nın kaçırılması davasının adli değil siyasi olduğu propagandasını yaptığına dikkat çekti.

 

Alparslan Kuytul

‘DERGİ OFİSİNDEYİZ DEDİLER’

Davanın 15 Eylül Cuma günü görülecek duruşmasından önce Furkancılar, davanın hukuksuz ve siyasi olduğunu ileri sürerek, sanıkların tahliye edilmesi talebinde bulunuyor. Sosyal medyada sık sık açıklamalar yapan cemaat, davanın hakim ve savcılarını da ‘kumpas’ kurdukları iddiasıyla hedef alıyor. Toplamda 13 sanığın bulunduğu davada Yusuf Tapan, Erol Ardıç ve Haydar Akoraler isimli sanıklar tutuklu bulunuyor. Avukat Tural, Sarısaçlı’nın rehin tutulduğu dönemde Kuytul’un yaptığı açıklamaların yalan olduğunu ileri sürdü. Tural, şunları kaydetti:

“Alpaslan Kuytul, 12 Eylül 2021’deki konuşmasında Koray Sarısaçlı’yı kaçıran Furkancıların olay anında Furkan Nesli dergisi ofisinde olduklarını, kendisinin ve başka insanların buna şahit olduklarını söyledi. Hatta Kuytul, şahitlerin dinlenilmemesine de tepki gösterdi.

‘YALAN OLDUĞUNU KENDİ İTİRAF ETTİ’

“Kuytul, Koray Sarısaçlı’yı kaçıran Furkancılar henüz ifade vermeden önce dört farklı konuşma yaptı. Sanıklar da savcılık ve Sulh Ceza Mahkemesi ifadelerinde Kuytul'un bu konuşmalarına göre beyanda bulundu. Olay saatinde müvekkilin iş yerinin çok yakınındaki Yurt camiindeki açık ve net görüntülere rağmen sanıklar, ilk ifadelerinde gün boyu dergide olduklarını söyledi. Sanıklar camideki görüntüleri ve diğer görüntüleri inkar edemeyeceklerini anlayınca ilk duruşmada yani olaydan yaklaşık 15-16 ay sonra savunmalarını değiştirdiler. Bunu da yine Kuytul'un 4 Aralık 2021’deki konuşmasına göre yaptılar.

 

“Kuytul bu son konuşmasında ‘Emniyet kameraları incelerken camide bizim arkadaşların namaz için girdiğini görmüşler. 4 kişi namaz için giriyor çıkıyor.’ diyor. Bu konuşma Koray Sarısaçlı, Kuytulculardan şikayetçi olduktan sonra yapıldı. Kuytul bu konuşması ile diğer 4 konuşmasını yalanlamış ve ‘şahitler var’ dediği kişilerin hepsinin yalancı şahit olduğunu itiraf etmiştir. Son videosunda da dört arkadaşının olay saatinden 5-10 dakika önce Koray Sarısaçlı'nın iş yerine çok yakın olan bir camide namaz kıldıklarını söylüyor.

Olay Yeri İnceleme raporunda, araçtaki parmak izlerinin, Furkan cemaati üyesi dört sanığa ait olduğu tespit edildi.

‘KAYITLAR ÇIKINCA İDDİADAN VAZGEÇTİ’

“Kuytul, Koray Sarısaçlı dosyasında dini argümanları kullanarak kitlesini; siyasi dosya yalanını kullanarak da kamuoyunu aldatmaya devam ediyor. İlk konuşmasında ‘Allah'ın yardımı ile bu kardeşlerimizin o anda başka yerde olduğuna dair şahitler var’ diyor. Daha sonra kamera kayıtları ortaya çıkınca bu konuşmadaki iddia ve şahitliğinden vazgeçiyor. Müvekkilim Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp işkence edilmesi dosyasını kapatmak için Allah ile insanları nasıl aldatıyorlar kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

İDDİANAMEDEN

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Furkan cemaati mensubu bazı vatandaşların, 8 Eylül 2021’de iş insanı Koray Sarısaçlı’yı kaçırdığı gerekçesiyle iddianame hazırladı. İddianamede, Alparslan Kuytul’un emir ve talimatları doğrultusunda hareket eden şahısların Sarısaçlı’yı kaçırdığı, 13 gün alıkoyarak işkence yaptığı belirtildi. Davanın savcısı, Alpaslan Kuytul dahil toplam 13 şüphelinin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, nitelikli yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

NE OLMUŞTU?

Adana’da 70 milyon liralık mal varlığının satışı için vekalet verdiği dört kişi tarafından kaçırılan iş insanı Koray Sarısaçlı, 13 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Rehin tutulduğu sürede işkence gördüğünü belirten Sarısaçlı, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile bağlantılı kişilerce kaçırıldığını, Alparslan Kuytul'un talimatıyla işkence gördüğünü ve milyonlarca liralık senedi zorla imzalayarak serbest kaldığını ileri sürmüştü. Sarısaçlı, Furkan cemaatine üye olduğu dönemde cemaatin, toplantılara katılmadığı gerekçesiyle 4 milyon ‘ceza’ kesildiğini söylemişti. Sarısaçlı ayrıca ailesinin de ölümle tehdit edildiği bilgisini vermişti.

 

 

ARAÇTAKİ DELİLLER ŞÜPHEYİ ARTIRDI

Araçta saptanan kan örneklerinin, Koray Sarısaçlı’nın genotipiyle uyumlu olduğu tespit edildi.

Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı, Koray Sarısaçlı’nın kaçırıldığı iddia edilen otomobilde inceleme yaparak mahkemeye bir rapor sundu. Raporda, incelemeler sonucunda saptaman lezyonlarla Sarısaçlı’nın beyanında belirttiği travma şekillerinin uyumlu olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca Sarısaçlı’nın yaşamını tehlikeye sokan bir duruma da neden olduğu kaydedildi. Öte yandan kaçırma iddiasındaki otomobilde bulunan iki farklı kan örneğinin Koray Sarısaçlı’nın genotipiyle uyumlu olduğu da Emniyet kriminal laboratuvar raporunda ortaya konuldu. Ayrıca Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi uzmanlarının yaptığı incelemede, otomobildeki dört farklı parmak izinin dava sanıklarına ait olduğu tespit edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.