1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Köylü: İdlib'de insanlık dramı yaşanıyor
Köylü: İdlib'de insanlık dramı yaşanıyor

Köylü: İdlib'de insanlık dramı yaşanıyor

Cansuyu Derneği Ankara'da toplandı

A+A-

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel merkez binasında toplandı.

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, konuşmasında ulusal ve uluslararası konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Köylü'nün açıklaması;

Emperyalist Siyonistler, İslam Dünyası üzerinde kan dökmekten vazgeçmiyor. Arakan’dan Yemen’e kadar Müslüman coğrafyalar üzerinde bir dizayn etme çabasına giren Siyonist irade, geride dinmeyen gözyaşı sürekli akan kan bırakıyor. Son yıllarda dünyada milyonlarca Müslüman katledildi.

İşte kanayan yaramız Filistin, İç savaşlarla örselenen Libya, Acımazsızca katliamların yapıldığı Arakan, Şiddetli işkencelerin yapıldığı Doğu Türkistan, Kıtlığın hüküm sürdüğü Yemen ve Suriye…

Sınır komşumuz Suriye’de son dönemin en büyük insani krizlerinden birisi yaşanıyor. Son 10 yıldır Rusya, Amerika ve Rejim güçleri arasında bir yıkım süreci devam ediyor. Milyonlarca Suriyeli vatanlarını terk etmek durumunda kalmışken yüz binlercesi ise katledildi.

İç savaşın şiddetinden gerilimi azaltma bölgesi ilan edilen İdlib’e sığınan Suriyeliler, burada da Rusya destekli rejim güçlerinin hedefi oldular. Yüzbinlerce masum insan bu katliamdan kaçarak Türkiye sınırına doğru göç etti. Kalanlar kamplara sığındı. Son saldırılarla beraber bölgedeki durum daha da ağırlaştı.

İdlib’deki sığınma kamplarının durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Kentin kırsalındaki en yoğun göçü alan ATME ve KAH çadır kamplarına 400 bine yakın masum halk sığınmış durumda. Aralarında 5-6 km mesafe olan çadır kamplarına göç dalgası artarak devam ediyor. Yeni göçlerle birlikte yerleşecek çadır bulamayan mazlumlar diğer ailelerle beraber yaşamak durumunda kalıyorlar. Temizlik sıkıntısı, yetersiz beslenme ve kış şartlarından dolayı insanlar sağlıklarını kaybediyor.

Üç buçuk milyon Suriyelinin yaşadığı İdlib’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Son dönemde gerçekleştirilen saldırılar neticesinde masum insanlar gözlerimizin önünde katlediliyor, kalanlarda ölümle pençeleşiyor. İnsanlar orada aç, açıkta ve çaresiz bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Gidebilecek yerleri yok. Kış şartlarının şiddetini artırdığı şu günlerde çamura saplanmış durumda yaşam mücadelesi veriyorlar.

Bizler Cansuyu Derneği olarak, Suriyeli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların acısını paylaşıyor ve yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize ensar olabilmek için nasıl kucağımızı açtıysak, şimdi de sınırın hemen ötesinde İdlib’de yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek için kollarımızı sıvadık.

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından itibaren bölgedeki faaliyetlerimiz aralıksız şekilde devam ediyor. Son saldırılarla beraber İdlib’deki yardımlarımızı yoğunlaştırdık ve son bir haftada 250 tonun üzerinde yardım gönderdik. 2019’un son çeyreğinde ise 200 tondan oluşan 8 tırlık yardım konvoyumuzu muhtaçlara ulaştırdık. Son 3 aylık dönemde 450 ton civarında insani yardımı kriz bölgelerine ulaştırmış olduk.

Ekiplerimiz orada mazlum kardeşlerimizin giyinme, ısınma ve gıda gibi acil ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Acil İnsani Yardım kapsamında yüzbinlerce muhtaca battaniye, kışlık bot, kışlık giyecek, içerisinde temel yiyecek malzemelerinin olduğu gıda kumanyaları, hazır yemek ve sıcak yemek ulaştırdık. (Orada kurbanlar kesip muhtaçlara ikram ettik.) Ayrıca buradan 135 ton un götürüp orada ekmek yaptırdık ve bu ekmekleri on binlerce kardeşimize sıcak şekilde dağıttık. İnsani yardımlarımızın yanı sıra önümüzdeki süreçte çadır kurma işine ağırlık vermemiz gerekiyor.

Biz bir yardım kuruluşuyuz ve emanetçiyiz. Hayırsever bağışçılarımızdan aldığımız emanetleri profesyonel ekiplerimizle muhtaçlara ulaştırıyoruz.

Gücümüz yettiğince İdlib’deki yaraları sarmaya çalışıyoruz. Ecdadımızdan aldığımız medeniyet anlayışı ve inancımızdan aldığımız güç ile her yaraya merhem olmaya gayret ediyoruz.

Sizler vasıtasıyla halkımıza ulaşarak bu insani krizden haberdar etmek istiyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımızın bu mazlumlara sahip çıkacağını biliyoruz. Suriye’de savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık ve destek olduk, şimdi de İdlib için Yek vücut olmak zorundayız. Nerede bir gözyaşı, nerede bir acı ve ıstırap varsa orada olmayı sürdüreceğiz.

Sadece acil yardımlarda değil, Cansuyu Derneği olarak 22 farklı alanda yardımlarımıza devam ediyoruz. Ocak ayı içerisinde Katarakt Projesi'ni hayata geçirdik. Kamerun’daki 500 kardeşimizin katarakt ameliyatlarını gerçekleştirerek hayata daha aydınlık bakmalarına vesile olduk. Güney Sudan’da bir diğer faaliyet alanımız olan Sünnet Organizasyonu ile 1500 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Endonezya’da meydana gelen sel felaketindeki acılara sarmak amacıyla ekiplerimiz orada acil insani yardımlarına devam ediyor. Soğuk kış şartlarında yurt içindeki muhtaç kardeşlerimizi de unutmuyor, kışlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Yaralara merhem, Kurak topraklara su, Yetimlere şefkat, Savaşa karşı barış ve kötülüğe karşı iyilik olmak için çalışmaya;

Dünya üzerindeki mazlum coğrafyalara ve muhtaçlara ulaşarak can suyu olmaya devam edeceğiz.

Bütün milletimizi yaptığımız bu çalışmalara destek vermeye davet ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.