1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MAK Adana Büyükşehir anketini yayınladı
MAK Adana Büyükşehir anketini yayınladı

MAK Adana Büyükşehir anketini yayınladı

Ankette özellikle Zafer Partisi adayı Umut Yanar’ın yükselişi dikkat çekti

A+A-

Ülke genelinde yaptığı anketlerle tanınan, kısa adı MAK olan MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Adana'da seçmenin binde birine denk gelen 1610 denek ile 23 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında MAK Danışmanlık aboneleri ile yüz yüze gerçekleştirdiği Adana büyükşehir anketini yayınladı.

MAK'ın anketin göre büyükşehirde yarışın Fatih Mehmet Kocaispir ile Zeydan Karalar arasında geçtiği görülürken, 3. sırada Ayyüce Türkeş'in yer aldığı görüldü. Ankette 4. sırada DEM Parti Eş Başkan adayları Mahfuz Güleryüz ve Arife Çınar konumlanırken, Zafer Partisi adayı Umut Yanar'ın yüzde 3 oy ile 5. sırada yer alması dikkat çekti.

İşte MAK Danışmanlık'ın yayınladığı "Hangi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz?" anketi sonuçları:giaxhpoxqaad5eg-1.jpegMAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, yayınladıkları anketler sonrası ayrıca bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

MAK Danışmanlık kurumsal sayfasında yayınlanan "Büyükşehirler Araştırması" siyasi partilerin adaylarını resmi olarak ilk açıkladığı günlerde yapılmıştır. Şimdi yeni bir çalışma için sahaya çıkılacaktır. Bu zaman diliminde (ilk günlerde) yapılan bir araştırma kampanya başarısını yeterince yansıtmaz.  Muhtemelen seçim yaklaştıkça kararsızlar bitecek, kazanma ihtimali olmayan adaylardan kazanması muhtemel adaylara doğru yönlenme olacaktır. Kampanyanın başarısı da anketlere yansıyacaktır. Dolayısıyla ilk ikideki adaylara destek artacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.