1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB'ten LGS için iki önemli karar
MEB'ten LGS için iki önemli karar

MEB'ten LGS için iki önemli karar

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika bilgisine göre, LGS için iki yeni önlem alındı. Sınavda Soru kitapçıkları ile cevap anahtarı dağıtan görevliler de cerrahi eldiven takacak.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS'de iki yeni önlemin daha alındığını açıkladı. Bir karmaşaya neden olmamak adına bu yıl soru kitapçıklarının öğrencilere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren geri verilmesi kararlaştırıldı. Soru kitapçıkları ile cevap anahtarı dağıtan görevlilerin de cerrahi eldiven kullanması kararı alındı.

SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI GERİ VERİLECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''20 Haziran 2020 tarihinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavda öğrencilerin sağlığının korunması için iki yeni önlem daha alındı. Önceki yıllarda sınavdan 1 saat sonra öğrenciler tarafından alınan soru kitapçıkları, bu yıl bir karmaşaya neden olarak sosyal mesafenin ihlal edilmesi olasılığının ortadan kaldırılması için öğrencilere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren geri verilecek. Ayrıca soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını dağıtan sınav görevlileri cerrahi eldiven kullanacak.'' denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.