1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mertçe bir otobüs hikayesi
Mertçe bir otobüs hikayesi

Mertçe bir otobüs hikayesi

Yüksel Mertîn haberi

A+A-

Şehremini Zeydan Beyin Engin Bilgisine…

Bu kadar da olmaz!

BENDENİZ YÜKSEL MERT;

23 yıldan bugüne değişik Televizyon ve radyo kanallarında merkezinde İNSAN olan programlar yapıyorum.  Bunu en iyi bilenlerden birisi de zat-ı Alilerini defalarca konuk aldığım Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan KARALAR’dır. O halde bu kentte bizzat şahit olduğumuz problemleri kendisiyle şifahi  ve yazı lisanıyla paylaşmak gibi bir sorumluluğumuz var. 

İSTİSNALAR HARİÇ BU ŞÖFÖRLER EĞİTİLMELİ

Ekonomik nedenlerle ve trafik yoğunluğunu da dikkate alarak, şehiriçi yolculuklarımı Belediye Otobüslerini  kullanarak yapıyorum. Oturduğum mahallede durak ile evimin arası bir dakikadır. Ara ara şahit olduğumuz olumsuzluklar elbette vardı ama bugünkü pes dedirtti.

SÜREKLİ TELEFONLA KONUŞAN ŞÖFÖR

Beklediğim duraktan Salı günü sabah saat 11:03’de bindim. Şöförde maske yok, cep telefonu ile konuşuyor. Normaldir. İnsanlık hali, Izdırar hali vardır. Dedim. Konuşma hala devam ediyor…

IŞIK İHLALİ

Saat 11: 05 Kırmızı ışıkta durduk, eyvah yeşil yanmadan devam etti. Konuşma hala devam ediyor, öfkeli, sinirli, yüksek sesle konuşmalarına bütün yolcular şahittir. Telefon konuşması 11:10’da bitti. Konuşma biter bitmez maskesini taktı. Yolculuk devam ediyor. Bende Sevgili şöförümüzü dikkatle takip ediyorum. Çünkü hemen bir arkasındaki koltukta oturuyorum. 

BU KADARINA DA PES!

11:13’de durması gereken sağdaki duraka yanaşmadı yolun solunda durdu. Trafik akıyor. Yolcular geldi. Hakkını inkar etmeyelim. Binen yolculardan özür diledi, ‘kusura bakmayın dalmışım’. dedi. 

Devam ediyoruz. Saat 11:15’de bir telefon daha geldi. O konuşma bitti 11: 17’de bir telefon daha geldi onunlada konuştu. Nihayet şehir merkezine gelmiştik. 

SONUÇ

Otobüsün plakası, servis saati, kırmızı ışık ihlali, bindiğim durak anlattığım bütün deliller bende muhafaza altındadır. 

SAYIN BAŞKANIM

Benim gayem herhangi bir insanın ekmeğiyle, rızkıyla oynamak değildir ve asla da olamaz. İstisnalar hariç bu ve benzeri davranışlar Allah göstermesin can ve mal konusunda vahim neticelere sebebiyet verebilir. Sevgili Başkanım, Benim bu olayı paylaşmamın nedeni bu şöför personellerin mutlaka bir eğitime ve uyarıya tabi tutulmasıdır. 

MERTÇE ÖZEL HABER

ADANA/TÜRKİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.